ye-logo.v1.2

До кінця року на Хмельниччині можуть утворитися ще п'ять об'єднаних громад

Суспільство 2419
В об
В об'єднаних громадах обирають старост. Фото: vlasno.info

В селах вже відбуваються вибори старост.

На Хмельниччині триває процес створення об'єднаних територіальних громад. За словами директора Хмельницького регіонального офісу реформ Сергія Яцковського, до кінця року їх в області з'явиться ще чотири-п'ять.

“Зараз відбуваються збори сіл: у Ямполі Білогірського району, Грицеві (Шепетівський район), Зінькові (Віньковецький район), Старій Ушиці (Кам'янець-Подільський район). У Чемеровецькому районі планують утворити дві громади: Чемеровецьку і Закупнянську. Я думаю, до кінця року в нас ще додасться 4-5 об'єднаних громад”, - говорить Сергій Яцковський.

Як зауважує директор Хмельницького регіонального офісу реформ, у селах до реформування ставляться що поки з острахом, усі хочуть подивитись, як об'єднання виходить в інших. Сергій Віталійович також відмічає небажання сільських голів, керівників районних рад створювати об'єднані громади.

“Треба говорити з громадами сіл, пояснювати переваги і перспективи. Зараз тривають вибори старост, першими стартували Гуменецька сільська рада об’єднаної територіальної громади, Берездов, Ганнопіль, Наркевичі, Війтівці, Чорний Острів. Наступними вихідними вибори у селах Волочиської об’єднаної територіальної громади. У половині випадків мешканці обирають колишнього сільського голову”, - додає Сергій Яцковський.

Наразі об'єднані громади працюють над стратегією розвитку на 10 років. У п'яти громадах з роботою допомагають працювати іноземці та Інститут громадянського суспільства.

Нагадаємо, реформа децентралізації влади розпочалась 1,5 роки тому, коли урядом було прийнято Концепцію про реформування місцевого самоврядування в Україні. Закони, потрібні для об’єднання громад, були прийняті на початку цього року. На Хмельниччині вже створено 22 об'єднані територіальні громади.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую