ye-logo.v1.2

Фестивальна країна. Живі вогні в Ужгороді і парад наречених в Одесі, або Найвидовищніші заходи травня

Туризм 4285
На фестиваль "Форпост" до Кам
На фестиваль "Форпост" до Кам'янця-Подільського з'їдуться реконструктори.. Фото: автора

На останній місяць весни заплановані десятки різнопланових фестивалів: у Кам'янці літатимуть на повітряних кулях, у Львові — гратимуть джаз.

У травні традиційно розпочинається сезон масових і видовищних фестивалів. У цю пору дні народження святкують такі цікаві для туристів міста, як Львів, Київ та Кам'янець-Подільський. Також по всій країні відбуваються історичні, музичні та спортивні фестивалі. Пропонуємо поглянути на найцікавіші із них.

760-річчя Львова
Коли: 1-8 травня.
Де: Львів.


Святковий Львів запрошуєкожного розказати свою історію. Під таким гаслом пройде святкування Дня міста.

Вже кілька років поспіль День міста Лева перетворюється на масштабне святкування із окремими фестивалями та гарними традиціями. Цьогоріч свято пройде під гаслом «760 років унікальних історій. Розкажи свою».
Основні заходи запланована на період з 1 по 8 травня. Заходи відбуватимуться у центрі міста та в мікрорайонах. Головне дійство — святкова хода за участю лицарів на конях.
Також в рамках святкування 6-9 травня відбудеться традиційний джазовий фестиваль «Флюгери Львова». На фестивалі виступатимуть імениті джазмени та нові імена із України, Польщі, Італії, США та інших країн.


Багато заходів відбудеться біля Опери.

Програма:
1 травня - Великодні свята «Великдень у Гаю».
2 травня - обливаний понеділок на площі Ринок.
3 травня - Історії Левандівки, Рясного і Збоїща.
6 травня - Виступи музичних колективів на площах міста (пл. Ринок, пл. Яворського, вул. Л. Курбаса, Бернардинський дворик, вул. Бр. Рогатинців, пл. Музейна і ін.); проекції історій міста в арках Ратуші.
7 травня - Фестиваль оркестрів на Сихові.
7 травня - Міська хода з кінними лицарями; вулична вистава театру «Воскресіння», вело-сніданок і велопробіг; історії Старого Ринку Green Rynok;
8 травня - День пам'яті та примирення. Екуменічний молебень.
9 травня - Інавгурація Європейської столиці культури у Львові.

До речі, будете у Львові - не забутьте поглянути на його найгарніші храми.

Fire Life Fest
Коли: 2-3 травня.
Де: Ужгород.


На фестивалі виступатимуть "вогняні" майстри.

В столиці Закарпаття зберуться театри вогню з України та інших країн. Фаєр-шоу від іменитих митців, виступи музикантів і танцюристів, пісочна анімація, жонглери та акробати.
Хедлайнер фестивалю — відома майстриня фаєр-шоу із Угорщини Лінда Фаркаш. У своїх виступах вона відмінно поєднує вогонь, витончену пластику й елементи сучасного театру.
У програмі:
- Виступи театрів вогню;
- Фаєр-батли;
- Гімнасти, акробати та жонглери;
- Aerial skills & pole-dance;
- Бармен-шоу;
- Фокусники;
- Пісочна анімація;
- Ходулісти і джамперісті;
- Дитяча зона;
- Майстер-класи та конкурси;
- Hand-made ярмарок і смачна кухня;
- Виступи музичних груп і вечірка всю ніч.
 

Форпост
Коли: 7-9 травня.
Де: Кам'янець-Подільський.

Один з найбільших українських фестивалів середньовічної культури «Форпост» відбудеться у Кам'янці-Подільському 7-9 травня. Цьогоріч фестиваль відбудеться вп'яте.
На ювілейний «Форпост» організатори обіцяють ще більше видовищних боїв, виступів музичних фольк-гуртів і танцювальних колективів.


Учасники фестивалю живуть в "історичних" наметах.

Під час фестивалю відбудеться пряма трансляція на великому екрані боїв міжнародного фестивалю «Битва націй», який проходитиме в цей час у Чехії.
Вперше на фестивалі буде працювати майданчик для байкерів. Учасники мотозльоту влаштують пробіг до Хотина і назад.

День Кам'янця-Подільського і кубок повітряних куль
Коли: 21-22 травня.
Де: Кам'янець-Подільський.


Повітряні кулі літатимуть над фортецею.

Цьогоріч день міста, відомий як «травневі дні Кам'янця», Квітка над Смотричем святкуватиме 22-23 травня. Одне з головних дійств — міжнародний фестиваль національних культур «Острів семи скарбів».
В рамках святкування у Кам'янці відбудеться міжнародний фестиваль повітряних куль «Кубок Поділля». Фестиваль «Назустріч Сонцю» відбудеться 20-22 травня, у ньому візьмуть участь екіпажі з України та з-за кордону. Ранкові польоти зазвичай проводяться о 5.30, вечірні - о 18.30. А завершиться свято видовищним нічним польотом.

Читайте також, як у Кам'янці-Подільському 21-24 квітня відкриватимуть туристичний сезон.

Парад наречених
Коли: 22 травня.
Де: Одеса.

Учасниці параду охоче позують перед фотокамерами. Фото: nkram.livejournal.com.

В Одеському параді наречених візьмуть участь кілька десятків дівчат в вінчальних сукнях. Святковою колоною вони пройдуть центром Одеси, щоб знову відчути ейфорію весільного дня.
Основна програма параду — прогулянка по традиційними весільними місцям міста під прицілом об'єктивів фото- та відеокамер. Дівчата пройдуться через Тещин міст, Приморський бульвар, Думську площу, Дерибасівську, через міський сад і Пасаж. Наприкінці ходи наречені кинуть у натовп свої весільні букети.


Наречені проходять біля улюблених місць весільної фотозйомки, серед яких головна пам'ятка Одеси - оперний театр.

Перший одеський парад відбувся сім років тому і отримав широкий розголос в Україні.

День Києва
Коли: 26-29 травня.
Де: Київ.

Українська столиця святкуватиме 1534-річчя з розмахом. Протягом тижня в місті відбуватимуться численні спортивні заходи, концерти, виставки і фестивалі.
26 травня на Софійській площі відбудеться офіційне відкриття фестивалю вальсу. Також у святковій програмі: масове виконання гімну Києва, виступи симфонічного і духового оркестрів, день джазової музики, фестиваль електронної музики.


На Софіївській площі відбудеться фестиваль вальсу.

На Пейзажній алеї очікується традиційний вернісаж «Пейзажка», а на Співочому полі — виставка тюльпанів.
Також у місті 24 раз пройде традиційна спортивно-благодійна акція «Пробіг під каштанами», у якому візьмуть участь близько п'яти тисяч бігунів, фестиваль повітроплавання «Кубок Києва» та Міжнародні змагання з велоспорту Race Horizon Park. Словом, у Києві на День міста очікуються видовища і розваги на будь-який смак. А якщо вас залишиться вільний час, завітайте у тропічне царство Національного ботанічного саду або ж у найбільший авіамузей України, що у Жулянах.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую