ye-logo.v1.2

Наш репортаж: «Кубок Поділля» з кросфіту

Спорт 4173

Півсотні хмельничан змагалися за звання кращого спортсмена з функціонального багатоборства.

«Ви побачите кращих спортсменів нашого міста, які змагатимуться за звання кращого підготовленого атлета, - анонсували свій захід організатори «Кубка Поділля» з кросфіту. – На вас очікує море драйву та емоцій».

Подібних змагань у Хмельницькому давно не було. Адже кросфіт - це екстремальна система загальної фізичної підготовки. Це і гирьовий спорт, і важка атлетика, і спортивна гімнастика, і веслування тощо. До того ж, всі вправи робляться доволі швидко та йдуть одна за одної почергово.

До прикладу, у фіналі жінкам необхідно було спочатку підняти певну кількість разів штангу, потім сісти на тренажер та «проплисти» 500 метрів, а потім знову штанга і заплив. І так ще раз. У чоловіків також були доволі складні завдання. Одне з них – хвилину стрибати на тумбу, потім дві хвилини стоячи штовхати штангу, а потім ще три хвилини стрибати через гриф та віджиматися. Без щоденної підготовки навряд чи вдасться гідно виступити. Та, як і обіцяли організатори, серед учасників й справді були кращі – багато хто з атлетів – це інструктори спортивних клубів міста.

У кросфіті потрібно бути не лише важкоатлетом, а й легкоатлетом, веслувальником, гіривиком, гімнастом...

Не забули й про глядачів. Серед них також провели конкурс у стилі кросфіту. Потрібно було за хвилину якомога більше разів зробити одну вправу – віджатися від підлоги, підстрибнути та зробити хлопок долонями за головою. Та, схоже, шансів на перемогу в тих, хто зголосилися на те, щоб взяти участь у конкурсі, було небагато. Адже серед конкурсантів був Мирослав Шуляк – гравець збірної України з регбі-7 та хмельницької регбійної команди. Власне, він і переміг.

Після хвилинних стрибків на тумбу, необхідно було потім ще й піднімати штангу.

Деякі глядачі підтримували своїх атлетів, намалювавши плакат: "Сергій, давай!"

Ярослав Козяр - володар "Кубку Поділля" серед чоловіків.

Регбіст Мирослав Шуляк переміг у конкурсі серед глядачів.

Наталія Барткова здобула "Кубок Поділля" серед жінок. Але так сталося, що перемогу вона розділила ще з однією учасницею... 

Ольга Баштанюк - також володарка "Кубку Поділля" з кросфіту.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую