ye-logo.v1.2

У Хмельницькому з’ясували, куди йдуть гроші від продажу наркотиків через мережу сайтів

Кримінал 2811
Реалізаторам наркотичних речовин загрожує позбавлення волі на строк від п
Реалізаторам наркотичних речовин загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна. Фото: Наталі ГАРМАТЮК

Реалізаторам наркотичних речовин загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.

Розмальовані різними словами, карикатурами, графіті, чи просто незрозумілими літерами для когось стали уже звичними і більшість людей не звертають на них увагу. Але останнім часом на стінах хмельницьких будинків масово почали з’явилися однакові написи – адреса сайту. Ще наприкінці березня правоохоронці повідомили, що це сайти, через які продають наркотичні речовини. Через деякий час, окремі активісти почали замальовувати ці надписи, а поліція взялася розслідувати хто за ними (написами) стоїть.
«Так, це справді реалізація наркотичних засобів. Ми порушили кримінальну справу і проводяться відповідні заходи, щодо встановлення причетних до цього», – повідомили у ГУ Нацполіції Хмельниччини.
Правоохоронці встановили, що сайт зареєстрований за кордоном, а гроші через нього виводять в «офшори».
Тим часом правоохоронці відкрили кримінальне провадження ст. 307 ч 2. (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів(…) із залученням неповнолітнього, а також збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян). Ця стаття передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.

Забили на сполох і в міському управлінні освіти. Звертаючись до директорів навчальних закладів начальник головний освітянин міста Роман Миколаїв зазначив, що написи є «неприхованою рекламою наркотичного препарату мефедрон».

«Нині (11.04) ви отримаєте офіційний припис від нашого управління з цього приводу. Але, ті хто прочитають моє звернення раніше, прошу уповноважити завгоспів замалювати ці написи негайно», – написав на своїй сторінці у Фейсбук Роман Дмитрович.

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую