ye-logo.v1.2

У Хмельницькому презентували електромобіль та розповіли про електротрактори

Економіка 4244
Фото: автора

Автівку Tesla привезли хмельничанам із Харкова.

Сьогодні електромобіль Tesla до Хмельницького привезли із Харкова. Таке авто, за словами власника компанії-виробника та першого офіційного дистрибютора електромобілів в Україні Дмитра Ніконова, можна дістати лише за одиничними домовленостями. Вартість його коливається від 60 до 100 тисяч доларів. Але заряджати його на Хмельниччині поки ніде.
Автомобілі, котрі їздять на електроенергії поки не надто популярні. Та нічого не стоїть на місці і те що нам сьогодні здається зовсім не реальним, завтра стає буденністю, каже Дмитро Ніконов. Окрім того електрокари – це відсутність шкідливих викидів в атмосферу.
«Ідея така, що зараз ті, хто купує електрокари, через 20 років зможуть сказати своїм дітям, що зробили все, аби зменшити рівень шкідливих викидів» - каже Дмитро, і додає, що харківське таксі-електрокар, проїжджає 500 кілометрів за добу і зберігає 53 кг вуглекислого газу.

За словами Ніконова, електромобілі в основному заряджають коли немає піку споживання електроенергії, тобто вночі.
«Зараз маємо 1000 зарядних станцій, які плануємо встановити. Заряджатимуть електрокар вони змінним струмом від 10-20% до 80% за 2 - 2,5 год. Це ті станції, які встановлюють біля супермаркетів, ресторанів, житлових комплексів. На Хмельниччині встановимо їх всюди, де знайдемо партнерів. Встановлених уже маємо 137 – це власники готелів, ресторанів. Таких людей сподіваємось віднайти й у Хмельницькому», - говорить Дмитро Ніконов.

На фото: Дмитро Ніконов, власник компанії-виробника та першого офіційного дистрибютора електромобілів в Україні, Василь Міракін, представник правління першого національного аграрного кооперативу, Олег Демчук, радник голови Хмельницької обласної ради. 

Також компанія створила кілька прототипів тракторів які їздять на електроенергії.
«Трактор ми виробляємо повністю в Україні і використовуємо ті батареї, які зняли з електромобілів. Вони вже працюють на другому етапі», - розповідає власник компанії.
 

У Хмельницькому обіцяють встановити стільки зарядних станцій, скільки буде потрібно, аби було погодження влади та згода підприємців.

Наталя ГАРМАТЮК,

Фото автора. 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую