ye-logo.v1.2

Наш репортаж. Як волейболісти "Новатора" очолили "гонку" за Суперлігу

Спорт 2845

У Хмельницькому завершився перший тур матчів за право виступати в наступному сезоні у найвищому дивізіоні чемпіонату України з волейболу.

Вже наступного вік-енду в Чернігові стане відомо, які два клуби в сезоні 2016-2017 років гратимуть в еліті українського волейболу. І поки що найбільше шансів на одну з двох путівок саме в хмельницького "Новатора".

Вчора хмельничани хоч і перемогли харківський "Локомотив ХДВУФК №1", але здобули лише два очки, адже вирвали перемогу на тайм-брейці. А ось "Буревісник ШВСМ" впевнено здолав "Фаворит" та очолив турнірну таблицю перехідного турніру.

Отож, саме сьогодні й визначали, хто в якому ранзі поїде на заключний тур до Чернігова, який пройде 22-24 квітня. Спочатку на майданчику СК "Новатор" зіграли харків’яни та "Фаворит". Боротьби, як такої, не було. Команда з Лубнів Полтавської області доволі легко перемогла " Локомотив ХДВУФК №1" з рахунком 3:0 (25:16, 25:11, 25:19) та здобула свої перші залікові очки.

"Буревісник ШВСМ" та "Новатор" грали в майже однаковій спортивній формі. 

А вже потім на майданчик вийшли чернігівчани, в активі яких було 6 очок, та хмельничани, які посідали друге місце з 5 балами.

Вже з перших хвилин поєдинку гравці "Новатора" почали демонструвати усім, що команду влаштує лише перемога. Чернігівчани, таке враження, довго "розкачувалися", а тому на другу технічну перерву пішли за рахунку 16:10 на користь хмельничан. Гравці "Буревісника-ШВСМ" нервували, в них мало що виходило, тоді як у господарів... і атаки були успішними, і підбір, і блок. Як наслідок, "Новатор" впевнено виграв першу партію 25:17.

Ярослав Заїка своїми ударами не раз примушував чернігівських гравців капіталювати.

Натомість друга партія стала протилежністю першій. Гості одразу пішли у відрив у рахунку, ведучи в 4-5 очки. Та за рахунку 16:12 на користь "Буревісника ШВСМ", "Новатору" вдалося наздогнати чернігівчан. Здавалося, що ось він переламний момент у партії. Утім, дотиснути гостей не вдалося. Вони поступово відірвалися на два бали, а згодом і перемогли 25:21, зрівнявши рахунок у матчі.

Хмельничанам вдавалося блокувати удари "Буревісника ШВСМ". Щоправда, не завжди.

Центральний блокуючий "Новатора" Юрій Паласюк часто виконував свою роботу на відмінно.

Третій сет - гра нервів і емоцій. Спочатку "Новатор" пішов у відрив, потім "Буревісник ШВСМ", а згодом рахунок довго тримався рівним, аж поки хмельничани не перейшли рубіж у 20 очок. Та гості не здавалися й інтрига в партії трималася до останнього. Утім, хмельничанам вдалося вирвати перемогу з рахунком 25:23. Сама ж партія тривала майже 40 хвилин!

Дмитро Федоренко, капітан "Новатора", емоційно радів успішним атакам хмельницької команди.

Або зараз, або знову на тайм-брейк. Саме так можна охарактеризувати четверту партію. Хмельничани, поступаючись 5:2, змогли піти на першу техперерву з різницею плюс одне очко. На другу техперерву - та ж перевага - 16:15. І за рахунку 23:23 на хмельничан чекав "подарунок" - невдала подача Олексія Прохоренка. Та навіть цей шанс, завдяки якому рахунок став 24:23, потрібно було використати. Роман Оліщук із подачею впорався, чернігівчани ж провели атаку, яка могла завершитися здобутим балом, якби не відмінна гра в падінні Ярослава Заїки, а потім... м’яч на половині поля гостей і... втрата, яка принесла "Новатору" перемогу в четвертій партії з рахунком 25:23 та в усьому матчі - 3:1.

Матч "Новатора" проти "Буревісника ШВСМ" видався доволі цікавим та видовищним.

"Були доволі напруженими всі ігри. Я на своїй пам’яті вже і не пригадую, коли три дні поспіль були такі спортивні баталії в нашому місті, - каже головний тренер "Новатора" Роман Ковальчук. - Я вдячній команді. Вона проявила бійцівські якості. Сьогодні гра була принциповою, тому що зустрічалися лідери. Радий, що перед місцевими вболівальниками нам вдалося очолити турнірну таблицю. І я думаю, що в Чернигові ми досягнемо своєї мети".

Чернігівчанин Олексій Прохоренко (№12) вдало атакував, а ось на подачах припускався помилок.

"Буревісник ШВСМ", програвши "Новатору", поступився хмельничанам першою сходинкою в турнірній таблиці.

Отож, турнірне становище команд після туру в Хмельницькому:
1. "Новатор" - 8 очок.
2. "Буревісник ШВСМ" - 6.
3. "Фаворит" - 3.
4. "Локомотив ХДВУФК №1" - 1.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую