ye-logo.v1.2

У Хмельницькому вперше відбувся міський батьківський форум

Суспільство 4719
Батьки, представники майже з кожної школи міста зібралися, щоб спільно напрацювати основні напрямки розвитку освіти.
Батьки, представники майже з кожної школи міста зібралися, щоб спільно напрацювати основні напрямки розвитку освіти. . Фото: автора

Результати форуму стануть основою стратегії розвитку освіти в місті на 2016-2021 роки.

Загальноміський батьківський форум сьогодні відбувся у Хмельницькому вперше, у міському палаці творчості дітей та юнацтва. Влада із батьками намагалися вирішити найболючіші питання освіти – батьківські внески та репетиторство, безпека дітей та інші не менш важливі питання.
Кожна школа делегувала на форум по три представникb – голову батьківського комітету, обраного делегата та представника від учнівського самоврядування. Роботу спланували у форматі круглого столу. Обговорення відбувалось у чотирьох тематичних напрямках – фінансування освіти, захист прав дітей, освітній простір, шкільне самоврядування.
«Перед тим, як поспілкуватись з батьками, ми провели зустрічі з директорами шкіл та завідувачами садочків. Поговорили про наболілі проблеми і як ми маємо їх вирішувати. Однак, фінальним акордом у цьому спілкування будуть батьки», - говорить Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.
За його словами, подібні зібрання із батьками, у такому ж форматі, будуть організовувати раз в квартал, або півроку, залежно від потреби. Зібрання необхідні для комунікації, бо тільки так можна вирішити більшість проблем.
«Окрім загальних моментів, говорити треба про все що не влаштовує. Є проблемним – є пропозиції як їх вирішувати. Це має бути думка батьків», - додає мер.

Начальник міського управління освіти Роман Миколаїв зазначив, що у місті є 33 школи, а на форумі були присутні представники із 28. Дитячі садочки також не всі були представлені, адже із 46 діючих у Хмельницькому, на форумі були представлені лише 34.
«Ті рекомендації і рішення, які напрацьовані в режимі круглих столів сприйматимуться як наказ до дії, і я внесу їх в стратегію розвитку освіти в місті Хмельницькому на 2016-1021 роки», - розповідає головний освітянин міста.

Після вступної частини форуму, батьки працювали за тематичними напрямками під час круглих столів

Загалом під час форуму працювали чотири тематичні круглі столи

Батьківський форум у Хмельницькому відбувся вперше, але за словами Олександра Симчишина, таку практику продовжать щонайменше раз на півроку
 

Від редакції: Більше новин з форуму та підсумки, які увійдуть до програми роззвитку освіти у Хмельницькому, читайте трохи згодом на сайті "Є"

Наталя ГАРМАТЮК,

Фото автора. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую