ye-logo.v1.2

Де демократія?

1187

Вимагаючи зупинення екологічно-небезпечного виробництва, обурені дунаївчани уже дісталися до столиці

Майже два роки триває боротьба жителів Дунаєвець за закриття підпільного виробництва, яке заважає їм нормально дихати та жити. Від порожніх балачок місцеві жителі уже давно приступили до рішучих дій. Вони навіть перекривали автомобільну трасу Хмельницький-Чернівці.
З 13 до 15 липня  дунаївчани пікетували на Майдані Незалежності у Хмельницькому. Вони вимагали негайного демонтажу обладнання з виробництва пінопласту і вивезення його виробництва за межі міста.
„Дунаївці – не Чорнобиль!” – скандували обурені шукачі правди та чистого довкілля. Проте виробництво досі триває, хоча його обіцяли закрити колишній та теперішній голови обласної державної адміністрації Іван Гавчук та Василь Ядуха відповідно, а також Голова Верховної Ради України Володимир Литвин. Тому невдовзі  дунаєвецькі активісти вирішили податися до столиці, аби розбити наметове містечко під стінами Адміністрації Президента України. Однак, 23 липня організаторам акції повідомили про заборону Київським судом на проведення акції.
„Сьогодні ми бачимо, якщо не формальну, то фактичну заборону проведення вуличних акцій. Київська мерія в такий спосіб виступає стимулятором антидемократичних тенденцій нинішньої влади”, – заявив Олесь Вітряний, координатор громадської ініціативи „Оновлення країни” у Хмельницькій області.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую