ye-logo.v1.2

«Городоккомунсервіс» оштрафували на 33 тисячі гривень

Суспільство 2090
Комунальне підприємство по-різному нараховувало плату за вивезення сміття
Комунальне підприємство по-різному нараховувало плату за вивезення сміття . Фото: blagoustriy.info

Комунальному підприємству дали штраф через зловживання монопольним становищем.

 Антимонопольники області встановили, що комунальне підприємство «Городоккомунсервіс» по-різному нараховувало плату за вивезення сміття для мешканців багатоповерхових будинків. За це його оштрафували на 33,475 тисячі гривень. 

“Плата з жителів одних багатоповерхових будинків стягувалась в залежності від кількості людей, які проживають у квартирі (6,67 грн. з однієї людини), - розповідають в Антимонопольному комітеті, - а інших - від кількості квадратних метрів у квартирі (0,40 грн за м 2). Таким чином, споживач, мешкаючи сам у квартирі площею м2 в одному випадку мав би сплачувати за послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів 6,67 гривень, в іншому – 20 гривень”. 

Ще у 2012 році Городоцька міська рада встановила норми надання споживачам послуг з вивезення побутових відходів на одну людину, а не на м2 площі. “КП«Городоккомунсервіс» без об’єктивних причин ставить споживачів в різні умови. Одній категорії споживачів доводиться сплачувати значно більшу суму коштів порівняно з іншим», - пояснює голова обласного відділення Антимонопольного комітету Віталій Олуйко.

Наталя ГАРМАТЮК

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую