ye-logo.v1.2

«Спортлідер+» пропонує змінити регламент проведення чемпіонату України з футзалу

Спорт 1837
Вже цієї суботи хмельничани в рідних стінах прийматимуть харківський Локомотив, якому для виходу до фіналу достатньо виграти лише один матч
Вже цієї суботи хмельничани в рідних стінах прийматимуть харківський Локомотив, якому для виходу до фіналу достатньо виграти лише один матч. Фото: з архіву

Хмельничани хочуть збільшити не лише тривалість таймів, а й кількість матчів.

Футзальний клуб «Спортлідер+» виступив із заявою, в якій пропонує змінити регламент проведення чемпіонату України з футзалу серед команд «Екстра-ліги», починаючи з наступного сезоні.

«ФК «Спортлідер+» пропонує збільшити тривалість ігрового часу у матчах «Екстра-ліги» з 20 до 25 «чистих» хвилин, - йдеться в заяві клубу. - ФК «Спортлідер+» закликає до введення спарених турів та впорядкуванні календаря чемпіонату. По аналогії з минулими сезонами, вимушені довготривалі «вікна», пов’язані із участю українських клубів у розіграшу Кубку УЄФА та матчами національної збірної України з футзалу, є досить болісними для наставників багатьох команд, оскільки їх левова частка не може постійно підтримувати власних підопічних у ігровому тонусі. Крім того, це дозволить зацікавити та змусити піти на трибуни значно більшу кількість вболівальників, які отримуватимуть змогу спостерігати в одному місті впродовж двох ігрових днів ціле сузір’я кращих команд та гравців України».

«Ось в Україні наразі 9 команд грають у регулярному чемпіонаті лише 18 ігрових днів, в той час як в сусідній Росії «регулярка» триває 36 турів, в Іспанії – 40. Введення спарених турів дозволить значно збільшити кількість ігор в чемпіонаті та додати ігрових годин гравцям, а нам, тренерам, дозволить тренувальний процес зробити дещо збалансованішим, оскільки довготривалих переїздів стане менше, - каже головний тренер хмельничан Роман Ковальчик. - І ще одне побажання на рахунок розіграшу Кубку України. Пропоную очільникам дещо змінити його формат і зробити по два матчі на кожному з етапів, або, як варіант з 1\4 фіналу, що поставить усі команди-учасниці в рівні умови».

Чи погодяться з прозиціями хмельничан інші учасники чемпіонату України – буде зрозуміло, мабуть, після завершення нинішнього сезону. А він, як відомо, ще триває. Вже 23 квітня «Спортлідер+» вдома зіграє третій півфінальний матч проти харківського «Локомотива». Початок матчу в спорткомплексі УМВС о 14.00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую