ye-logo.v1.2

Сто тисяч гривень коштуватиме одне місце у добудованому в Хмельницькому дитячому садочку

Суспільство 3174
Фото: автора

Дитячий садочок у мікрорайоні Ружична добудовують за 12 мільйонів гривень.

Дошкільний заклад планують відкрити 1 вересня цього року. Добудову дитячого садочка №3 "Світлячок", що у Ружичній, розпочали ще в грудні минулого. Зараз до існуючого приміщення роблять добудову по обидва боки. На це із бюджету міста виділили 12 мільйонів гривень.
«Фактично за лютий-березень побудували фундамент, підвал, 2 поверхи, виконали внутрішня роботи. Такий перелік робіт здійснюють за рік, а тут – за кілька місяців», - говорить міський голова Олександр Симчишин. Відкрити оновлений і розширений дошкільний заклад обіцяє вже 1 вересня цього року. Окрім того 15 червня діючу частину садочку закриють, щоб перекрити дах і облаштувати дитячий майданчик.
Зараз у "Світлячку" займається лише дві групи і третя короткотривала, разом трохи більше 70 вихованців. За словами Романа Миколаєва, начальника управління освіти міста, це дуже мало для такого мікрорайону як Ружична. Тому багато батьків возять діток в місто, тим самим перевантажуючи інші дошкільні заклади.
«Після розширення ми розраховуємо набрати ще 120 діток - 4 групи по 30 дітей. Так перекриємо на 60-70% потребу мікрорайону в місцях у садочку, але і цього не достатньо. Допоможемо 19 школі із наповненістю перших класів», - говорить освітянин.
Будівництво є трохи дискомфортним для малечі, адже розпочинається воно із 8.00 і триває увесь день. Та поки їм облаштували окремий вихід із приміщення та дитячий майданчик, де вони можуть побігати і ніщо не загрожуватиме їх життю.
Заступник директора компанії-підрядника ТОВ "Будівельний Альянс Груп" Валентин Мацак запевнив, що усі роботи виконуються із дотриманням усіх будівельних норм. Також, за його словами, дитячий майданчик, який тимчасово не функціонує, відновлять, розрівняють територію і облаштують дитячу ігрову зону.

Трохи матемитики: Якщо, за словами міського голови, з бюджету виділили 12 мільйонів гривень, а садочок "добере" ще 120 дітей, то місце для однієї дитини, в цьому випадку,коштуватиме 100 тисяч гривень. 

Наталя ГАРМАТЮК.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую