ye-logo.v1.2

Крути педалі з розумом: активісти і поліція нагадують основні правила для хмельницьких велосипедистів

Суспільство 2135
Лекції проводять для учнів 8-11 класів
Лекції проводять для учнів 8-11 класів. Фото: автора

У місті започаткували уроки правил дорожнього руху для дітей.

Не всі велосипедисти знають, як правильно вести себе на дорозі. Здебільшого, правила не надто прагнуть вивчати, тому й виникають аварійні ситуації. Небезпека підстерігає і дітей, які на двоколісних добираються до школи і додому. Відтак “дорожню абетку” хмельницьким школярам взялися викладати активісти разом з поліцейськими.

“Ми вирішили провести уроки з правил дорожнього руху для дітей-велосипедистів, віком від 14 років. Акцентуємо увагу школярів на необхідності суворо дотримуватися правил, говоримо, де дозволено кататися на велосипедах, як поводитися під час переходу через дорогу чи повороту”, — розповідає Вадим Кудінов, представник молодіжної організації  “Фундація регіональних ініціатив” (ФРІ).

Перші лекції вже прослухали старшокласники Хмельницького колегіуму імені Володимира Козубняка. Зараз поліцейські з активістами проводять уроки в НВК №10 для 8-11 класів. За словами Вадима Кудінова, до прикладу, 70 відсотків учнів одного з класів їздить на велосипеді. А правила знають близько 10 відсотків, проте мало хто з дітей їх дотримується.

Велосипедисти мають знати дорожні знаки

“Найперше правило — правильно підібрати велосипед відповідно до росту. Ноги на педалі потрібно ставити “подушечками”, а не п'яткою. Велосипеди обов'язково повинні бути обладнані звуковим сигналом, світловідбивачами і ліхтариком. Водії велосипедів, рухаючись групами, мають їхати один за одним, щоб не заважати іншим учасникам дорожнього руху. Велосипедисти мають право Їздити по спеціальних велосипедних доріжках, а в разі їх відсутності — по правому краю проїзної частини дороги”, - розповів активіст школярам.

Поки велосипед залишають біля сходів

Як зазначає інспектор Південно-Західного відділу поліції Наталія Білецька, діти згадають почуте, коли виїдуть на дорогу. ДТП за участю велосипедистів трапляються в області чи не щодня, а знання правил може убезпечити школярів від створення аварійної ситуації.

Нагадаємо, у місті розглядають можливість встановлення велопарковок біля шкіл та інших навчальних закладів.

Читайте також: У Хмельницькому стартував конкурс серед підприємців на найкреативнішу велопарковку

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую