ye-logo.v1.2

Керівників двох профучилищ на Хмельниччині оштрафували за корупцію

Кримінал 2226
Керівники навчальних закладів вже сплатили по 3400 гривень штрафу
Керівники навчальних закладів вже сплатили по 3400 гривень штрафу. Фото: radyvyliv.info

Правопорушники вже сплатили по 3400 гривень штафу.

Керівників двох вищих професійних училищ Дунаєвецького та Шепетівського районів прокуратура зловила на корупції.

«Один із цих керівників ВПУ уклав з фермерським господарством, засновником і головою якого є він сам, договори про закупівлю продуктів харчування та дров для потреб училища. За поставлені товари фермерському господарству перераховано з бюджету понад 73 тисячі гривень», - розповідають у прес-службі прокуратури області.

Його колега від імені навчального закладу уклав договори про купівлю господарських товарів на 23 тисячі гривень у фізичної особи-підприємця, яка виявилась його дружиною. У прокуратурі розповідають, що керівники знали про наявність у таких діях реального конфлікту інтересів, але всупереч вимогам закону не повідомили Міністерство освіти і науки України.

«Крім того, в умовах реального конфлікту інтересів вони свідомо прийняли рішення – уклали правочини, чим вчинили адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією (частини 1 і 2 статті 172-7 Кодекс України про адміністративні правопорушення)», - повідомляють у прес-службі прокуратури. Суд визнав винними обох керівників профтехучилищ і вони вже сплатили по 3400 гривень штрафу.

Наталя ГАРМАТЮК

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую