ye-logo.v1.2

Козли, політика і моделі : у Хмельницькому туристичний сезон відкрили виставкою карикатур

Культура 3253
Загалом на конкурсі представлено більше 240 робіт
Загалом на конкурсі представлено більше 240 робіт. Фото: автора

Експозиція має назву «Дискримінація і толерантність в Україні».

Сьогодні, 22 квітня, у  Хмельницькому виставкою карикатур відкрили туристичний сезон. У музеї історії міста представили 50 робіт переможців Всеукраїнського конкурсу «Дискримінація і толерантність в Україні».

Організатор конкурсу і голова Асоціації карикатуристів України Костянтин Казачев розповідає, що виставку уже побачили в Києві та Бердичеві. Це, звичайно, копії. Хмельничани зможуть переглянути її десь близько місяця у музеї історії міста.

«Сьогодні дискримінація і толерантність - одні із головних проблем. Необхідно говорити про них всюди, ми ж художники, говоримо через карикатури. Вважаємо, що через картинку проблеми сприймаються найбільше», - говорить Костянтин Казачев.

На виставці організатор експонує кілька своїх робіт. Але вони були поза конкурсом. «Одна із моїх карикатур - малюнок з двома козлами, які їдять траву і об’їдають навколо колика. Вони стоять поряд і круги перетинаються, находять одне на одного. Тому тварини можуть битися за цей шматочок. Основне повідомлення карикатури в тому, що нам не потрібно настільки багато того, чого ми хочемо, це все фіктивні цілі. Завжди потрібно знаходити спільну мову, як би важко це не було», - розповідає про одну із своїх робіт організатор.

Вадим Симинога - професійний художник-карикатурист із Херсона. На конкурсі він виграв другу премію.

Загалом на конкурсі представлено більше 240 робіт, автори яких із різних куточків країни. Участь у ньому брали не тільки професіонали, а й аматори, навіть дітлахи.

Організатор виставки Костянтин Казачев

«На малюнку зображена жінка, яка несе 3 мішки – 90-60-90. Це параметри моделі, – розповідає про свою карикатуру Вадим Симинога. - Цією роботою хотів показати, яке важке життя, особливо у жінок. Тут параметри моделі мають зовсім інший, філософський підтекст».

В рамках виставки нагородили кількох її лауреатів. Костянтин Казачев розповідає, що їх нагородження розподілили таким чином, щоб у кожному місці, де виставляються роботи, нагороджували одного із них.

Наталя ГАРМАТЮК

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую