ye-logo.v1.2

Наш фоторепортаж. Як у Хмельницькому відкривали туристичний сезон

Туризм 4443

У рамках програми «Відкрий своє місто» відбувалися інсталяції, перформанси, презентація музеїв та фестивалів.

У Хмельницькому, як і в Кам‘янці-Подільському чи Меджибожі, відкрили туристичний сезон-2016. Восьмий рік поспіль місто презентувало свої можливості у цій сфері.

На кілька годин пішохідна Проскурівська перетворилася на галасливий концертно-презентаційний майданчик. Тут хмельничани могли дізнатися, чим наше місто може привабити туристів та й власних мешканців.


Презентація музею історії міста.

В першу чергу, це музеї. Так, музей історії міста представляли герої минулого століття, музей-студія фотомистецтва розгорнув пересувну виставку із краєвидами нашого міста, художній музей презентував магнітики із репродукціями картин, що є в музейній колекції.


Виставка від музею-студії фотомистецтва.

Магнітики з репродукціями картин від Хмельницького обласного художнього музею.

Також місто презентувало свої фестивальні можливості. Естрадно-духовий оркестр анонсував «Джаз-фест Поділля», який має відбутися наприкінці травня, фольклорний гурт «Ладовиці» - однойменний міжнародний етнофестиваль, муніципальний хор – фестиваль хорового мистецтва «Співоча асамблея» тощо.

"Ладовиці" виконують гаївки.

Ансамбль мажореток "Альфа" з номером "Червона рута".


Доповнювали картину народній майстри і рукодільниці, які презентували ляльки-мотанки, прикраси із бісеру, дерев‘яні та глиняні вироби та багато іншого.

Світлана Алєксєєнко презентувала авторські прикраси.

Майстер-клас із гончарства.


Ольга Сухацька виготовляє об'ємні брошки.

Не забули наголосити, що цьогоріч туристичний сезон відкрили напередодні Великодня. На Проскурівській розгорнули масштабну інсталяцію, яка складалася із десятків крашанок та велетенської ляльки-мотанки, з якою охоче фотографувалися перехожі.

Велетенська лялька-мотанка.


Подільські писанки від арт-студії "Диво" НВК №5.

Ще одне місце викликало ажіотаж серед маленьких хмельничан. Це велике біле полотно з надписом «Я люблю Хмельницький». На ньому за допомогою маркера усі охочі залишалися свої побажання та зізнання у любові рідному місту. А діти малювали на ньому все, що їм заманеться.


 

Творчість маленьких хмельничан.

Учасниці "Ладовиць" Ольга Брижань (зліва) та Ірина Волошина.

Відкриття туристичного сезону відбувалося під гаслом "Відкрий своє місто!"

До речі, до відкриття туристичного сезону приурочили і виставку карикатур "Дискримінація і толерантність в Україні", а ще влаштували атмосферну презентацію "Мистецького дворика".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую