ye-logo.v1.2

До відкриття туристичного сезону в Кам’янці-Подільському відреставрували найбільшу вежу фортеці

Туризм 3603
На реконструкцію витратили 4 мільйони 100 тисяч гривень. Частина коштів з Фонду регіонального розвитку і частина – з бюджету міста.
На реконструкцію витратили 4 мільйони 100 тисяч гривень. Частина коштів з Фонду регіонального розвитку і частина – з бюджету міста.. Фото: автора

На реконструкцію витратили 4 мільйони 100 тисяч гривень.

У Кам’янці-Подільському сьогодні, 23 квітня, під час відкриття туристичного сезону офіційно презентували відреставровану Новозахідну башту на території історико-архітектурного заповідника «Стара Фортеця». Це найбільша вежа, вона вже вдруге реставрувалась.

«Кам’янець-Подільський місто молоде, студентське. Він ще має куди розвиватися в економічному плані. Роботи з реконструкції доводилось виконувати дуже швидко, працювали навіть у грудні», - зазначив перший заступник голови обласної держадміністрації Василь Процюк.

«Виконували роботи у дуже стислі терміни, але з божою допомогою і підтримкою міської ради зробили вчасно», - додав директор будівельної фірми «Мегапрогрес» Юрій Луцюк.

За словами Василя Процюка, на реконструкцію витратили 4 мільйони 100 тисяч гривень. Це гроші Фонду регіонального розвитку і частина – з бюджету міста.

Нова Західна вежа відреставрована

«Вже в листопаді минулого року фінансування не було, але роботи мали закінчити. Ми повинні цінувати історію і передати внукам те, що нам лишили наші пращури. Це наш обовязок. Фортеця – це візитна картка не тільки Хмельниччини, а й всієї України», - підкреслив посадовець.

Нагадаємо, башта, розташована на скельній основі, вдруге впала 5 років тому через сильну бурю. Тоді ніхто не постраждав.


 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую