ye-logo.v1.2

Кладовище до Великодня селищна рада зачистила разом із могилами

Суспільство 3824

У Вовковинцях Деражнянського району кладовище розчищали так, що поруйнували могили.

Про це повідомили одразу кілька читачів сайту «Є». Спочатку подзвонила жінка, представилася Нелею, і поскаржилася, що могили її рідних зруйнували.
«На могилах залишилися сліди від техніки, а також, частина з них поруйнована деревами, які падали просто на могили, коли їх зрізали. Поламані хрести, а хмиз прибирати привели дітей з інтернату, а палять його прямо на могилах», – поскаржилася жінка.
Наступного дня читач Володимир надіслав повідомлення і фото зруйнованого кладовища у тих же Вовковинцях. Про це він написав у рубрику НарКор на сайті «Є».
«Поїхали на вихідні на кладовище, а там сільський голова влаштував розчистку: розкатали старі могили тракторами, але найсумніше те, що палять багаття прямо на могилах. Я був шокований, звернувся до сільського голови, він мене проігнорував. Викликали міліцію, вони сказали, що таким не займаються. Допоможіть зупинити вандалізм», – написав у рубрику НарКор читач.

 

Селищний голова Олександр Хмелівський телефоном нам пояснив: кладовище не зруйнували, а розчистили.
«Рішення про розчистку кладовища і вирізку дерев було прийнято на початку березня, коли був схід селища. Потім ще й виконком ради прийняв рішення про це. Дерева там великі , тому важко проконтролювати куди вони падають коли їх зрізали. До свят усе приберуть», – каже селищний голова.
За його словами, прибиранням займаються місцеві мешканці та вчителі інтернату, який знаходиться на території села.

Дітей, каже голова селища не було, тільки вчителі з інтернату.
«Можливо діти приходили до вчителів, але до роботи їх ніхто не примушував і дитячу працю ніхто не використовував», – заперечив селищний голова.

У тому, що могили зруйновані голова селища не бачить нічого страшного, каже винні дерева.
«Розчищається кладовище в тому місті де захоронення проводились 50 років назад, а то й більше. Там взагалі одиниці могил залишились цілі. Там і мій прадід похований. Був момент коли дерево впало на його могилу. Але все забрали і розчистили, поставили на місце. Якщо були якісь негаразди то все приведеться в людський вигляд і все буде добре», – пояснює Олександр Вікторович.

Загалом на території Вовковинецької селищної ради три кладовища, два з яких розчищають уже протягом останніх двох місяців.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую