ye-logo.v1.2

На 13 з половиною років ув'язнили чоловіка, який до смерті побив хмельницького «валютника»

Кримінал 1850
  Державним обвинуваченням, яке підтримували працівники Хмельницької місцевої прокуратури,  в суді доведено вину чоловіка
Державним обвинуваченням, яке підтримували працівники Хмельницької місцевої прокуратури, в суді доведено вину чоловіка. Фото: з архіву

Зловмисник вкрав сумку з грошима і золотом на суму понад 50 тисяч гривень.

 У суді доведено вину 27-річного жителя Полтавської області, який напав на хмельницького «валютника». Як повідомили в прокуратурі, винуватого засуджено до 13 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, окрім житла. Крім того, на користь родичів потерпілого із засудженого стягнуто понад 270 тис грн. матеріальної і моральної шкоди.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Валерія Заяца, у жовтні 2013 року зловмисник вирішив заробити на життя за рахунок потерпілого, оскільки знав, що той займається обміном валюти на місцевому ринку та повертатиметься додому з грішми.

"Розбійник дочекався ввечері свою жертву біля зупинки громадського транспорту, підійшов ззаду та наніс йому декілька сильних ударів по голові. Скориставшись втратою свідомості потерпілого, злочинець забрав у нього сумку, в якій була національна та іноземна валюта, золоті речі, документи, а всього на суму понад 50 тис. грн., і втік з місця злочину. Від отриманих травм «валютник» через тиждень помер у лікарні", - зазначають в прокуратурі.

Під час судового розгляду кримінального провадження з'ясувалось, що у липні та лютому 2014 року засуджений вчинив аналогічні злочини в Києві та Вінниці, наслідком одного з таких розбійних нападів теж стала смерть людини. За ці злочини він притягнутий до кримінальної відповідальності місцевими судами.

Колегія суддів Хмельницького міськрайонного суду визнала його винуватим у вчиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (частина 2 статті 121 КК України), та розбію, спрямованого на заволодіння майном, поєднаного із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (частина 4 статті 187 КК України).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую