ye-logo.v1.2

У Хмельницькому готуються до підвищення цін на гарячу воду та опалення

Суспільство 3331
Через зміну тарифів на газ, вже у травні може вдічі подорожчати гаряча вода та опалення
Через зміну тарифів на газ, вже у травні може вдічі подорожчати гаряча вода та опалення. Фото: expres.ua

Щоправда, коли зростуть тарифи та наскільки – ще невідомо. Чекають на постанову з Києва.

Через те, що Кабінет Міністрів України встановив єдину ціну на газ для населення та промисловості, в Хмельницькому зазнають змін і тарифи на гарячу воду та опалення.

«Очікуємо, що в травні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг скоригує тарифи, - каже заступник міського голови Хмельницького Анатолій Нестерук. – Адже з 1 травня теплопостачальні підприємства міста купуватимуть газ для підігріву води та опалення удвічі дорожче, ніж до цього. Тому, прогнозую, що й тарифи зростуть удвічі».

За словами Анатолія Макаровича, комунальники та влада міста не в захваті від можливого подорожчання гарячої води та опалення. «Уряд обіцяє, що захистить людей, в яких малий дохід, субсидіями. Я би хотів, щоб хмельничани мали гідну зарплату та пенсії, а не субсидії. Але, на жаль, ми нічого не можемо змінити», - констатує заступник міського голови.

Не в захваті від нових тарифів і хмельницькі газовики. Встановивши з 1 травня єдину ціну для населення на рівні 6879 гривень за 1 тисячу кубічних метрів, водночас відмінивши «соціальну норму» на об’єм 1200 куб.м., що діяла на опалювальний період по ціні 3,6 грн. за 1 куб.м., уряд, за повідомленням прес-служби «Хмельницькгазу», перерозподілив кошти виключно на користь компанії-монополіста НАК «Нафтогаз України». «Наблизивши ціну на газ до європейських стандартів, левова частка надходжень піде на користь монополіста НАК «Нафтогаз України», в той час, як газорозподільні компанії на свою мізерну частку мають утримувати в належному технічному стані газотранспортну систему, а також гарантувати споживачам безперебійність та безаварійність газопостачання», - зазначають у «Хмельницькгазі». Кожні сплачені хмельничанами 6,879 гривень за один кубометр газу, розподілятимуться наступним чином: 4,96 грн. – «Нафтогазу», 1,15 грн. – податок на додану вартість, 90 копійок - за послуги з транспортування газу магістральними газопроводами, 64 копійки – «Хмельницькгазу» (за послуги транспортування газу розподільними мережами). Ще 4 копійки – «Хмельницькгаз збуту», як торгова націнка постачальника на газ.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую