ye-logo.v1.2

SMS-новини 6 Серпня.

1458

від читачів

ДОЗВОЛЬТЕ ПОСКАРЖИТИСЯ
26.07 В Летичеві в одному із мікрорайонів прокладають труби на газ, і ці катакомби стоять уже 5 днів, через які ходять люди! (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 5 гривень на рахунок).

26.07 11.46 ВХ 8085аа 52 маршрут випустив пасажирів на заборонене світло світлофора навпроти «Новатора» у бік «Катіону». (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 5 гривень на рахунок). 

27.07 З ранку до тепер на перехресті Прибузької-Кам’янецької не працює світлофор, великі затори!  (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 5 гривень на рахунок).
„Світлофор на вказаному перехресті дійсно не працював 27 липня до обіду, – розповідає директор спеціалізованого монтажно-експлуатаційного підприємства „Світлофор” Володимир Нів’євський.– Оскільки проводився ремонт дорожнього контролера світлофора. Зараз він працює у звичному режимі”.

27.07 В Іванківцях Городоцького району мельник на агрофірмі за те, що дихає борошном, отримує 50-100 грн. на місяць! Куди дивиться Слободян!?  (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 5 гривень на рахунок).
Абонент уточнив, що нове керівництво, яке прийшло нещодавно, виплачує багатьом працівникам близько 30% заробітної плати.
«Якби в нас не платили заробітну плату, то більше трьохсот людей у нас би не працювало, – повідомив Володимир Власенко, заступник директора агрофірми. – Затримка з виплатою грошей в нас може бути максимум на два тижні, та й то тільки останнім часом, коли в нас проводяться роботи по оновленню і заміні устаткування, що вимагає додаткових капіталовкладень. Але всі працівники зарплату отримують. Знаєте, завжди є такі люди, які постійно чимось або кимось незадоволені, ось вони і подають неправдиву інформацію».  

28.07 В с. Покрівка на Городоччині великі ділянки полів та узбіч вкриті заростями отруйного лопуха – борщівника, один дотик до якого викликає пухирі та нариви. Місцева влада і селяни не вживають жодних заходів щодо ліквідації небезпеки. Кількість звернень до лікаря з опіками від отруйної рослини зростає.  (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 5 гривень на рахунок).
Голова Юринецької сільської ради Юрій Осацький (село Покрівка їй підпорядковане) каже, що на полях борщівника немає, бо вони усі обробляються. «А от біля людських помешкань справді борщівник росте і знищувати його мають самі жителі села», – впевнений він. Голова зізнається, що організованих заходів щодо знищення цієї небезпечної рослини не проводилося.

29.07 Після прийому в лікаря-окуліста в Хмельницькій обласній поліклініці лікар почав вимагати 20 гривень за прийом. Як людина з вадами зору може прочитати на дверях, що кабінет на спецрахунку?!  Чому не попередити на початку обстеження?! (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 5 гривень на рахунок).
«У нас є й безкоштовний кабінет. А у кабінет спецрозрахунку йдуть, в основному, люди без направлення, і там вказано, що він платний – 25 гривень за прийом», – пояснила тимчасово виконуюча обов’язки завідуючої обласної поліклініки Людмила Риштова.
 
30.07 Безлад набирає розмаху! У Віньковецькому районі підприємців примушують сплачувати пенсійні внески, навіть якщо підприємець пенсіонер чи інвалід… Повстаньте гнані і голодні! (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 5 гривень на рахунок).

30.07 Чому немає вакцини проти гепатиту С та АКДП у Славуті?! Так держава дбає про здоров’я нації? Чи знову шанс збагатитися аптечним монополіям?! (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 5 гривень на рахунок).
Як повідомила авторка смс, медики пропонують купувати вакцину в аптеці, щоб вчасно прищепити дитину, або чекати, доки вона з’явиться в лікарні. «Шестирічки йдуть до школи без всіх потрібних щеплень. Добре, що хоча б довідки до школи дають», – каже вона.
«На жаль, ми є заручниками державних закупівель та поставок вакцини. Ситуація з вакцинами не найкраща, їх поки що немає. На медколегії ми звернулися з цим питанням до заступника міністра охорони здоров’я, і він пообіцяв найближчим часом його вирішити. Тому треба трохи зачекати. Якщо ж батьки прагнуть вчасно зробити щеплення дітям, то їм дійсно пропонують купувати вакцину самим. Нічого не вдієш», – каже головний лікар Віктор Іващук. 

2.08 Нівечать все, забирають лише рівненьке, а криве та кострубате залишають, в лісі не пройти. Те, що садили наші батьки, знищують! Благаємо! Душа болить і кричить! Допоможіть зупинити вандалізм: в Олешинському лісі валять дерева. (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 5 гривень на рахунок).
«Трактори вже «змішали» весь ліс, – розповідає місцевий житель. – Це ж невеличкий ліс, поруч із Хмельницьким. Тут дуже багато білого проліску. А ще з весни стоять пилки, трактори. Де ж це бачено, щоб влітку рубали дерева! Кажуть, що проводять санітарну вирубку. То це ж потрібно робити взимку. А ясени ріжуть, бо, мовляв, вони громовідводи. А канави такі поробили, що можна дорослій людині у них заховатися».
«Так, в Олешині справді проводиться вирубка, здійснюють її лісники, – пояснює Юрій Хрущ, директор Хмельницької філії ДП ХОСЛАП(«Хмельницькоблагроліс»). – На місце виїжджала комісія, яку я очолюю. Є всі документи на вирубку».  

ВИБРИКИ «ЧЕРВОНОГО ПІВНЯ»
26.07 Цієї ночі у с. Калитинці Городоцького району підпалили на фермі заварник, в якому було більше машини зерна та іншого обладнання. (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 10 гривень на рахунок).
«Пожежа сталася в ніч з 25 на 26 липня. Згорів дах та двері приватної будівлі, невелика кількість зерновідходів. Завдяки зусиллям городоцьких пожежників караулу №2 пожежу вдалося ліквідувати. Офіційна версія пожежників – замикання електропроводки», – розповів Сергій Костур, житель села Калитинці, який живе по сусідству з будівлею, де сталася пожежа.

ЕХ, ДОРОГИ…
27.07 В с. Солобківці Ярмолинецького району на вулиці Б. Хмельницького розмиває дорогу. Куди дивиться сільська рада?! (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 5 гривень на рахунок).  
«Від цьогорічних дощів усі дороги розмиває, – розповідає Валентина Гавриленко, секретар сільської ради у Солобківцях. – Але не настільки, щоб неможливо було пройти. Два роки тому саме цю вулицю засипали щебенем. Нині ще нічого не ремонтували, бо на це немає коштів».

28.07 Час дня, у с. Війтівці Волочиського району сталася ДТП. Водій іномарки пропускав пішохода, в нього врізалося два автомобілі, останній джип «Сузукі» дуже постраждав.  (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 10 гривень на рахунок).
Як розповіла авторка повідомлення, аварія сталася неподалік посту ДАІ на пішохідному переході. У машину водія, що пропускав пішохода (марки не пам’ятає), врізалася «Таврія», а в неї – джип «Сузукі», який розбив собі весь передній бампер. За неофіційними даними, водії розібралися на місці та роз’їхалися, людських жертв немає. В управлінні ДАІ УМВС України в Хмельницькій області сказали, що інформація про цю аварію до них не надходила. 

28.07 ДТП на перехресті Перемоги-Зарічанської. «Део Нексія» і «Део Сенс». «Сенс» заплатив гроші й роз’їхалися.  (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 10 гривень на рахунок).

ЖАХ!
27.07 Сьогодні вранці поблизу Хмельницького розбився автомобіль. Водій у дуже важкому стані, а син загинув на місці. Вони їхали з села Гречана Старосинявського району в Хмельницький.  (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 10 гривень на рахунок).
Ця трагедія сталася 27 липня близько 11.30 години на 177 кілометрі автодороги «Житомир – Чернівці».  35-річний житель села Гречана Старосинявського району, керуючи автомобілем «Фіат Добло», допустив зіткнення з автомобілем «Міцубісі Аутлендер», яким керувала жінка – 44-річна жителька міста Нетішин. В результаті ДТП пасажир – 13-річний хлопчик, котрий перебував в автомобілі «Фіат», загинув на місці події, а водій «Міцубісі» отримала тілесні ушкодження.

28.07 24 липня у Нетішині 26-річний чоловік перерізав горло коханцеві своєї 21-річної колишньої дружини. Жах!  (Прим. ред. – автори повідомлень отримують по 15 гривень на рахунок.)
Як повідомляють у відділі зв’язків з громадськістю управління МВС України в Хмельницькій області, подружжя розлучилося ще кілька років тому. Проте, колишній чоловік ніяк не міг позбутися думок про свою кохану і час від часу влаштовував таку собі «інспекцію» колишнього місця проживання – чи, бува, не привела дівчина якогось коханця. Того  вечора ревнивець, незважаючи на те, що надворі вже було давно за північ, в черговий раз вирішив без попередження навідатися до колишньої. У кімнаті, поруч з колишньою дружиною, він побачив якогось незнайомця. Чоловік схопив у руки кухонного ножа і з усієї сили увіткнув у шию коханця. Зрозумівши, що він накоїв, зловмисник подався навтіки, заспокоюючи себе думкою, що хлопець виживе, і він сам пересидить до кращих часів у родичів у селі. Та потерпілий помер у реанімаційному відділенні лікарні. Наразі чоловіка затримано. Проти нього  порушена кримінальна справа за спричинення тяжких тілесних ушкоджень, які потягнули за собою смерть потерпілого.

31.07 В с. Садове Новоушицького району від дроту під напругою, що лежав на землі (залишили з РЕМу) загинула корова! (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 10 гривень на рахунок).
Як розповідають в Борсуківській сільській раді (до неї належить село Садове), такий випадок справді мав місце. Того дня череда сільських корів йшла повз колишню ферму, коли одна з тварин раптово впала. Коли до корови підбіг погонич, то побачив, що поруч з нею лежить електродріт. Як виявилося пізніше він був під напругою. Селяни одразу ж викликали працівників РЕМу та міліції. Нині з’ясуванням  обставин  того, як електричний дріт опинився на землі, займається слідчо-оперативна служба.

31.07 В с. Курівка Городоцького району відкрили піщаний кар’єр. Через нього у жінки валиться хата. Голова сільської ради закриває на все очі. (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 5 гривень на рахунок. Деталі читайте в наступному номері «Є Поділля»). 

31.07 У с. Летава Чемеровецького району після хрестин 80 осіб отруїлися. Хоча по радіо цю цифру зводять до 18! (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 5 гривень на рахунок. Детальніше про цей випадок читайте на стор. 1 «Є Поділля»).

31.07 Сьогодні в Кам’янці-Подільському біля ринку була знайдена в каналізації бомба часів ВВВ. (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 10 гривень на рахунок. Детальніше про цей випадок читайте на 1 стор.).

2.08 В Хмельницькому, в притулку для тварин голодують та помирають собаки. Кому вигідний цей концтабір?! (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 5 гривень на рахунок).
„Притулком організацію назвати важко, – обурюються волонтери цього закладу. –  Більше нагадує концтабір. Собакам нічого їсти, їх годують сухим кормом. Це зовсім не та їжа, яка потрібна тваринам після стерилізації, особливо у спеку.  Тим паче, якщо вони ніколи подібного не їли, і не їстимуть, коли невдовзі опиняться на волі. Багато собак гине, щойно залишать притулок. Гинуть вони і на його території. У людей, які тут працюють, не витримують нерви. Усі так звані „супер-умови” – лише для замилювання очей.
Нещодавно майже тиждень дзвонили з супермаркету „Фуршет”. Казали, що можуть безкоштовно підсобити кістками та обрізами м’яса. Але керівництву все ніколи... Необхідно негайно змінити керівництво притулку. Тут потрібні люди, які справді люблять собак”.

ЕМОЦІЇ
26.07 Міський парк відпочинку імені М. Чекмана може здивувати не тільки екзотичними тваринами, а ще й екзотичними написами. У зоокуточку між українськими назвами тварин – назва «павліни», а з контейнера для викидання пляшок (біля того ж зоокутка) тільки нещодавно зник напис «пет. пляшки». Можливо, зоокуток та контейнер для порожніх пляшок, це не так вже й важливо, але, все ж таки, грамотність вона й в Африці – грамотність. (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 5 гривень на рахунок).

27.07 Щойно на речовому ринку спіймали двох чоловіків, вони намагалися вкрасти у жінки телефон. (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 10 гривень на рахунок).

28.07 Вчора, близько 12 години у мікрорайоні Раково проводилося навчання на полігоні по стрільбі в екстремальних умовах. (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 10 гривень на рахунок).

28.07 Читай «Х» книгу Володимира Мегре «Анаста». Знати всім треба, як відмінити катастрофу на Землі. Нехай прокидається розум людини! (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 5 гривень на рахунок).

30.07 У с. Грицики Красилівського району протягом 15 днів сталося 4 крадіжки у приватному секторі. Міліція знайшла зловмисників, але не розголошує їхні імена. А сьогодні ходили по хатах і пропонували повернути гроші  за крадене, аби ті забрали заяви. Кого прикривають? Чи може відкупилися, як один з цього ж села, який восени 2009 року продав велику партію макової соломки, але й досі не поніс покарання! (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 10 гривень на рахунок).
2.08 У с. Бубнівка Волочиського району на території школи пасеться корова директора школи. Хоча ми живемо в селі, але ж має бути якась культура?! (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 5 гривень на рахунок).

БРАТИ НАШІ МЕНШІ
27.07 26 липня на території для будівництва навпроти Зарічанської, 26/1, двоє собак народили 12 цуценят два місяці тому. Дорослі люди та діти годували тварин та приносили їм воду. Якось приїхав «мерседес-віто» з чотирма варварами, відловлювали цуценят у мішок, як сміття! Бог їм суддя!  (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 5 гривень на рахунок).

ММС-НОВИНИ

2 серпня десантники бурхливо святкували у Хмельницькому 80-річчя своїх військ.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую