ye-logo.v1.2

За хабар судитимуть податкового ревізора-інспектора з Хмельницького

Кримінал 1960
Фото: dailylviv.com

Наразі податківець перебуває під домашнім арештом.

 Прокуратура Хмельницької області завершила слідство у кримінальному провадженні за обвинуваченням в одержанні неправомірної вигоди головного ревізора-інспектора одного з підрозділів Державної податкової інспекції в Хмельницькому.

Як встановили під час досудового розслідування, наприкінці березня цього року інспектор одержав від фізичної особи-підприємця неправомірну вигоду в розмірі 1 000 гривень. За таку суму податківець пообіцяв, що без фактичної перевірки складе позитивний висновок про відсутність в його діях порушень торгівельної діяльності з продажу побутових товарів. До того ж попередив, що за виявлені порушення вимог закону винному би загрожувало 17 тисяч гривень штрафу.

«Підприємець змушений був погодитись на умови головного ревізора-інспектора та після отримання копії «позитивного» документу передав йому в той же день тисячу гривень. Під час одержання коштів податківця викрили працівники прокуратури області, УСБУ та відділу внутрішньої безпеки ГУ ДФС в області», - повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Прокуратурою області спрямовано до суду обвинувальний акт щодо головного ревізора-інспектора за частиною 1 статті 368 (прохання та одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища) КК України. Йому судом обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту та  відсторонено від посади.

 Кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 368 КК України, карається штрафом від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую