ye-logo.v1.2

З початку року на Хмельниччині зібрали понад 120 мільйонів гривень податку за землю

Економіка 1611
До бюджету надійшло понад 39 мільйонів гривень
До бюджету надійшло понад 39 мільйонів гривень. Фото: firtka.if.ua

Порівняно з минулим роком надходження зросли вдвічі.

 Впродовж чотирьох місяців цього року до місцевих бюджетів Хмельниччини мобілізовано податку на майно в частині плати за землю у сумі 122,8 мільйона гривень. Як відзначають фіскальники, у відповідному періоді 2015 року такі надходження становили 83,3 мільйона гривень.

За інформацією фахівців Державної фіскальної служби Хмельниччини, додатково до бюджету надійшло понад 39 мільйонів гривень. Цьому сприяла тісна співпраця з органами місцевої влади, робота з мобілізації додаткових резервів оподаткування, зокрема, щодо надходження шодо орендної плати за землю державної та комунальної власності. 

“Податківців турбує ріст боргу щодо плати за землю, допущений юридичними особами. Як засвідчив проведений аналіз, із загальної суми половина боргу припадає на орендарів земель державної та комунальної власності, які використовують землю згідно укладених договорів оренди”, - зазначають у фіскальній службі.

Найбільші суми боргу рахуються за орендарями Городоцького, Кам’янець-Подільського, Полонського, Шепетівського районів та міста Хмельницького. При цьому левова частка земельної заборгованості по орендній платі за землю припадає на десяток підприємств сфери промисловості, транспорту і торгівлі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую