ye-logo.v1.2

Чемпіонат області з футболу: команда Андрія Донця забила 9 голів в одному матчі

Спорт 4182
Микола Темнюк (№20) з волочиського Агробізнесу - автор першого хет-трику в новому чемпіонаті Хмельниччини з футболу серед команд Прем’єр-ліги
Микола Темнюк (№20) з волочиського Агробізнесу - автор першого хет-трику в новому чемпіонаті Хмельниччини з футболу серед команд Прем’єр-ліги. Фото: автора

Перший тур обласної першості хоч і розтягнувся в часі, але вже претендує на найрезультативніший.

 Новий чемпіонат Хмельниччини з футболу серед команд Прем’єр-ліги розпочався 7 травня. Тоді були зіграні лише два матчі першого туру, сьогодні, 11 травня, ще один, а завершиться перший тур аж 23 липня. Та вже нині, мабуть, стартовий тур чемпіонат претендує на звання найрезультативнішого чи не всього сезону.

23 липня матчі першого туру зіграють ФК "Дунаївці" з "Енергетиком-Миклуш" із Нетішина та старокостянтинівський "Случ" з хмельницьким "Поділлям". 7 травня ж свої матчі провели "ОТГ" зі Старої Синяви з красилівським "Случем" (красилівчани перемогли 2:1), а також кам’янець-подільська "Фортеця", яка зіграла 0:0 із "Громадою" зі станції Дунаївці.

Початок матчу між хмельницькою "ДЮСШ-1" та волочиським "Агробізнесом" ознаменувався безліччю боротьби на "другому поверсі".

Сьогодні ж свій перший матч чемпіонату області провели бронзовий призер минулого року - хмельницька "ДЮСШ-1" та діючий чемпіон - волочиський "Агробізнес". І матч, який відбувся на хмельницькому СК "Поділля", став просто щедрим на голи. Їх було аж дев’ять! Щоправда, всі вони влетіли в ворота однієї команди - "ДЮСШ-1".

Головний тренер "Агробізнесу" Андрій Донець (№3) більше половини матчу керував своєю командою в якості польового гравця.

Перший гол у ворота хмельничан влетів на 11 хвилині, після того, як Тарас Пліс віддав точний пас на Андрія Скакуна і той вколотив м’яча в сітку воріт "ДЮСШ-1". Ще через 8 хвилин свій перший гол у цьому матчі та чемпіонаті забив Микола Темнюк. А на 25 хвилині Пліс знову став асистентом, цього разу віддавши результативний пас на Олександра Бабака, який ще минулого року виступав за "ДЮСШ-1". Рахунок 0:3 і, фактично, ніякої інтриги в матчі вже не було. Та гравці "Агробізнесу" на цьому не зупинилися. До перерви вони на 40 та 41 хвилинах забили ще два голи. Спочатку Дмитро Юхимович, а потім і Тарас Пліс.

Олександр Бабак (№9) ще минулого сезону грав за хмельницьку команду, тепер відзначився головом в воротах своїх колишніх партнерів.

У другому таймі волочиський "Агробізнес", попри рахунок, не зупинився. Вже на 49 хвилині Артур Думанюк, який вийшов на заміну, міг забити шостий гол, але на шляху м’яча став хмельничанин Вадим Міщук, який намагався вибити "смугастого" з порожніх воріт, але... не вдалося, і той опинився за лінією - 0:6. Ще через 10 хвилин Юхимович міг оформити дубль, але його удар зі штрафного прийняла на себе поперечина воріт "ДЮСШ-1". Натомість м’яч все одно опинився в воротах, оскільки його туди вколотив Андрій Когут, який був першим на добиванні.

Хмельничанин Максим Григорук (з м’ячем) намагався з партнерами забити хоча б гол-престижу. Але...

На 69-хвилині поєдинку рахунок взагалі став 0:8, адже вдруге у матчі візначився Микола Темнюк. Та для нього в цій зустрічі це був не останній забитий гол. За три хвилини до завершення поєдинку Темнюк оформив хет-трик у поєдинку, завдяки якому він одразу ж і очолив список кращих бомбардирів нового чемпіонату області з футболу серед команд Прем’єр-ліги.

Екс-гравець НФК "Поділля" Дмитро Юхимович і гол забив у ворота хмельницької команди й в відборі м’яча працював непогано.

Капітан "Агробізнесу" Сергій Шум також міг забити "ДЮСШ-1", але йому в деяких епізодах забракло точності.

Попри рахунок, хмельничани боролися до останнього.

Вже 14 травня пройдуть матчі другого туру. Він має стати повноцінним, адже ніяких переносів, згідно календаря, не повинно бути. До того ж, другий тур стане дебютним в Прем’єр-лізі для "Епіцентру-Вікторії" з Городка - команди, яка в останній момент заявилася у найвищий дивізіон. Щоправда, в чемпіонаті області все одно гратимуть 11 клубів, а не 12. Адже ФК "Славута" в останню мить відмовився від участі в чемпіонаті. Отож, у другому турі відпочиватиме хмельницька команда "ДЮСШ-1". Інші ж повинні зіграти свої матчі 14 травня.

Футболісти в білих футболках - волочиського "Агробізнесу", з першого туру заявилли про свої амбіції на чемпіонство.

Розклад матчів другого туру:
"Агробізнес" (Волочиськ) - "Фортеця" (Кам'янець-Подільський)
"Громада" (станція Дунаївці) - "Поділля" (Хмельницький)
"Случ" (Старокостянинів) - "Енергетик-Миклуш" (Нетішин)
ФК "Дунаївці" - "ОТГ" (Стара Синява)
"Случ" (Красилів) - "Епіцентр-Вікторія" (Городок)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую