ye-logo.v1.2

У Нетішині придумали, як забезпечити житлом бюджетників

Суспільство 1962
Будувати житло можуть неподалік міського пляжу в Нетішині
Будувати житло можуть неподалік міського пляжу в Нетішині. Фото: netishynrada.gov.ua

Там планують створити житлово-будівельний кооператив.

Нетішинська міська влада планує створити житлово-будівельний кооператив для працівників бюджетної сфери, члени якого отримають безвідсотковий кредит терміном на 10-15 років. Таке рішення прийняли під час зустрічі міської влади з ініціативною групою, яка також працюватиме над утворенням ЖБК.

У Нетішинській міській раді повідомляють, що земельну ділянку для зведення житлових будинків знайшли: вздовж дороги при вулиці Варшавській у районі міського пляжу, і її цілком достатньо для будівництва приблизно шести чотириповерхових будинків з мансардою. «Сплата першого внеску – обов’язкова (прогнозується, що його сума становитиме 30 тис. гривень). Далі – помісячне внесення коштів на відповідний рахунок, залежно від кількості квадратних метрів майбутньої квартири. Основне фінансове навантаження має понести бюджет міста, на що потрібна добра воля депутатів міськради. Цілком достатньо віднайти та виділити вже цьогоріч на зведення першого з будинків чотири мільйони гривень, а надалі – щороку – по два мільйони. Для цього потрібно розробити спеціальну міську програму», - зазначають у міській раді.

Створенням та функціонуванням житлово-будівельного кооперативу займатиметься фонд комунального майна міста. За тиждень у міській раді обіцяють виробити єдині критерії, за якими можна буде вступити до кооперативу, отримавши можливість через певний період часу заселитися до власного помешкання у новобудовах.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую