ye-logo.v1.2

Лише раз на рік: у Меджибізькій фортеці під час Ночі музеїв провели унікальні екскурсії підземеллями

Туризм 2644
Під час святкування Ночі музеїв у Меджибожі
Під час святкування Ночі музеїв у Меджибожі. Фото: Леоніда Западенка та Валерія Саєнка

Відвідувачі також побачили цікаву знахідку - 150-річну пляшку вина

 Державний історико-культурний заповідник «Межибіж» вже не вперше долучається до європейської традиції святкування Ночі музеїв. Цього року заклад підготував цікаву та насичену програму, в тому числі захопливу екскурсію у підземелля, куди у звичний час відвідувачів не пускають.
Святкування Ночі музеїв розпочалося ще вдень. На відвідувачів чекали майстер-класи з різних ремесел та видів мистецтва. Діти та дорослі з захопленням створювали сувеніри на згадку про незвичний захід у фортеці.
Гості смакували їжу, приготовану на вогнищі у великих казанах, брали участь в історично-археологічних квестах, під час яких шукали скарби. Вони стали свідками театралізованого дійства «Історії кохання Меджибізької фортеці», яку презентували під час відкриття туристичного сезону. У романтичній атмосфері Лицарської вежі виставу показали студенти Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту. Вони перевтілилися в історичних особистостей, чиї історії кохання пов’язані із Меджибізькою фортецею: у Тадеуша Костюшка і Теклю Журовську, у княгиню Ольгу і ротмістра Куліковського, у загадкову пару невідомих, яких знайшли археологи у 2002 році.


Вистава «Історії кохання Меджибізької фортеці».

Родзинкою свята став показ ексклюзивної знахідки – пляшки вина, вік якої становить 150 років! У минулому році її знайшли археологи під час розкопок у підвалах палацу. До цього пляшку бачило лише вузьке коло фахівців.


Ексклюзивна знахідка.

Крім традиційних екскурсій музейними залами на гостей чекала ще одна незвичайна – у фортечні підземелля, куди зазвичай мають доступ лише науковці. І лише раз на рік, у Ніч музеїв, сюди водять відвідувачів.


У замкових підземеллях.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую