ye-logo.v1.2

Рейтинг доходів хмельницьких депутатів

Політика 5192

Активісти руху «Чесно» проаналізували декларації депутатів Хмельницької міської ради. «Знайшли» таких, котрі взагалі торік нічого не заробили, але ж за щось таки жили…

Активісти руху «Чесно» проаналізували декларації депутатів Хмельницької міської ради. «Знайшли» таких, котрі взагалі торік нічого не заробили, але ж за щось таки жили…

«Не соромно заробити мільйони та задекларувати їх, а соромно заробляти і приховувати це», - вважає координатор руху «Чесно» в Хмельницькій області Олег Черненко. Сьогодні, 17 травня, він презентував дослідження громадських активістів, які проаналізували декларації усіх депутатів Хмельницької міської ради. Це стало можливим завдяки самим депутатам, які ж самі передбачили в регламенті обов’язково дублювати свої декларації до міської ради.

«Ми будемо лобіювати питання, щоб ці декларації були прикріплені до профілю кожного депутата на сайті міської ради, - каже Олег Черненко. – Вважаю, що мешканці міста повинні знати, як минулого року жили їхні депутати».

Активісти «Чесно», проаналізувавши декларації, сформували своєрідні рейтинги. Перший з них назвали «Пустіть переночувати». «Якщо депутат у декларації не вказав жодної житлової нерухомості, якою володіє він або члени його родини, то він не має, де жити, - пояснює принцип координатор «Чесно». – Намагався в таких депутатів взяти коментар, але… Єдиний, від кого отримав відповідь, – це Руслан Афійчук. Він живе в квартирі, яку подарував сину. Але чому він її не вказав у декларації, якщо син є членом родини?».

У «ТОП найбільших доходів» занесли не особистий дохід окремо взятого обранця, а усіх членів його родини. «Найбагатший в нас – Григорій Галкін, на другому місці – Андрій Кветко. Також у рейтингу Віталій Коліщак та Станіслав Мельник, родина якого заробила більше, ніж сам декларант», - каже Олег Черненко.

Цікавим виявилося й інше – «ТОП найбідніших». Виявилося, не всі змогли б прожити 2015 рік, якби отримували хоча б щомісяця те, що передбачено прожитковим мінімумом. Дякувати Богу, прожили і живуть. «Цікавим є те, що в цьому рейтингу присутній один із депутатів, якого пов’язують з різними забудовниками, - Олександр Скочеляс. Він у декларації вказав, що нічого взагалі не заробив, - дивується громадський активіст. – Його дохід дорівнював нулю. Відповіді від нього так і не отримали».

Із доходом нуль гривень, згідно декларації, прожила 2015 рік і Тетяна Прядун. Примітно, що пан Скочеляс, окрім того, що очолює обласну організацію ВО «Батьківщина» є приватним підприємцем. А Тетяна Прядун з фракції ВО «Свобода» - фізичною особою-підприємцем.

«Видно, що не всі депутати поставилися до декларування серйозно, - резюмує Олег Черненко. – Основна причина цього, як на мене, це відсутність покарання, тому й таке безвідповідальне ставлення багатьох депутатів до декларування свого майна та доходів. Якщо ж наступного року запрацює електронне декларування, то все може змінитися, адже тоді навіть буде передбачена кримінальна відповідальність за недостовірність даних».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую