ye-logo.v1.2

На Дунаєвеччині африканська чума паралізувала звичне життя людей

Суспільство 2219
Наразі заборонено в’їзд та виїзд з населеного пункту будь-якого транспорту
Наразі заборонено в’їзд та виїзд з населеного пункту будь-якого транспорту. Фото: ua.112.ua

В мешканців села вилучили 46 голів свиней, які знищили.

У зоні карантину на Дунаєвеччині, де виявили африканську чуму свиней, перекрили рух транспорту. Люди не можуть вільно залишати оточену територію, завозити і вивозити продукти харчування.

Як повідомляють в ОДА, карантинні ветеринарно-поліцейські пости встановили на дорогах при в’їзді у с.Гірчична, де виявили минулого тижня африканку. В мешканців села вилучили 46 голів свиней, які знищили.

“Туші тварин, продукцію тваринного походження, гній, корм, тару, малоцінний інвентар, дерев’яні підлоги, годівниці, перегородки та інші ймовірно контаміновані матеріали були спалені на місцевому худобомогильнику та спеціально відведених площадках”, - доповів на спеціальному засіданні в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Дунаєвецькому районі Валентин Дмітрієв.

Наразі заборонено в’їзд та виїзд з населеного пункту будь-якого транспорту, ввезення та вивезення усіх видів тварин, а також вивіз за територію населеного пункту продуктів і сировини тваринного походження, кормів, продуктів рослиництва.

«Здійснюється порядок переміщення людей та приміського пасажирського транспорту через карантинну територію. До зони захисту входять три населені пункти: села Іванківці, Дем’янківці, Слобідка Гірчичанська). Там здійснено перепис, облік та клінічне обстеження усього наявного поголів’я свиней. На даний час проводиться перевірка місць торгівлі м’ясними продуктами, закладів громадського харчування, супермаркетів», - зазначають в облдержадміністрації.

Наразі спеціалісти з'ясовують причини виникнення захворювання свиней, створюють комісію, яка визначатиме розмір збитків особам, котрі постраждали внаслідок забиття свинопоголів’я в с.Гірчична. Також є пропозиції створити в районі підприємство з дезінфекції та дератизації (боротьби з гризунами) та притулок для бездомних тварин.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую