ye-logo.v1.2

Прокуратура звинувачує хмельницьких патрульних у перевищенні повноважень

Кримінал 1946
Триває розслідування
Триває розслідування. Фото: з архіву

До хмельничанина застосували фізичну силу та незаконно утримували у відділку.

 Прокуратура Хмельницької області виявила факт незаконного затримання місцевого мешканця працівниками управління патрульної поліції в м.Хмельницький.

«Правоохоронці, прибувши за викликом цього громадянина, пред’явили йому та двом його іншим знайомим вимогу залишити місце події. Після виконання громадянами вимоги, патрульні поліції за відсутності підстав, виходячи за межі своїх повноважень, застосували до згаданого хмельничанина фізичну силу, затримали його та в кайданках доставили до відділу поліції, де незаконно утримували деякий час», - повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Надалі стосовно цього громадянина склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення за статтею 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського при виконанні ним службових обов'язків) КУпАП, справа у якому судом закрита за відсутності в діях особи складу адмінправопорушення.

За вказаним фактом перевищення працівниками правоохоронного органу службових повноважень, що супроводжувалося насильством, застосуванням спецзасобів, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями (ч. 2 ст. 365 КК України) прокуратурою області зареєстровано кримінальне провадження. Проводиться досудове розслідування.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую