ye-logo.v1.2

Суд повернув державі незаконно орендовані 45 гектарів земель на Хмельниччині

Кримінал 1957
Землю орендували незаконно
Землю орендували незаконно. Фото: з архіву

Орендна плата за використання землі становила лише 584 гривні.

 Земельну ділянку, площею понад 45 га на території Ординецької сільської ради Теофіпольського району, всупереч законодавству наприкінці 2010 року передали в користування для створення фермерського господарства.

У прокуратурі зауважують, що спірний договір оренди було укладено без проведення обов’язкової нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

“Згідно з цією угодою орендна плата за використання майже півсотні гектарів землі становила лише 584 гривні. Натомість, за умови проведення нормативної грошової оцінки, сума орендної плати на сьогодні мала би складати близько 50 тисяч гривень, які повинні надходити до місцевого бюджету”, - кажуть у прес-службі обласної прокуратури.

Після тривалих судових слухань Верховний Суд України скасував рішення судів попередніх інстанцій, якими було відмовлено прокуратурі в задоволенні позову про визнання недійсним договору оренди. Також постановлено нове рішення, яким позовні вимоги прокурора Теофіпольського району задоволено. Відтак 45 га сільськогосподарських земель підлягають поверненню державі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую