ye-logo.v1.2

Маленькі хмельничани дефілювали у вишиванках під сонцем та дощем

Культура 2882

У місті відбулась акція-анонс дитячого конкурсу краси.

 Дванадцять пар діток у вишиванках грались, змагались та дефілювали на сцені біля кінотеатру Шевченка. Попри мінливу погоду — йшов дощ, а за кілька хвилин світило сонце, зібралось чимало глядачів.

Для участі у акції організатори відібрали 24 хлопчики та дівчаток з 1 по 4 клас СЗОШ №6. Під керівництвом вчителя дітлахи продефілювали із прапорцями в руках та улюблених вишиванках.

“Це не є конкурс, а швидше, заявка міського будинку культури наступного року зробити конкурс краси для молодших школярів — “Міні пан та пані вишиваночка”. Ми його приурочимо Дню захисту дітей, між 19 травня та 1 червня”, - говорить співорганізатор заходу Сергій Щербанюк.

За його словами, українські символи, танці, одяг, пісня мають входити у наш побут. Вишиванка - унікальна річ, вона модна і ручної роботи, окреслює індивідуальність людини. Такими акціями у діток змалечку хочуть програмувати на патріотизм.

Малечу прийшли підтримати батьки

“Ми дуже раді взяти участь у такому заході. Сьогодні виступає моя донечка. Ми всі гуртом: і я, і вона, і вчителька вирішили долучитись до акції”, - говорить Олена Тертична.

Хлопчики розважались під час свята

Педагог-організатор СЗОШ №6 Тетяна Гаврилюк розповідає, що у кожної дитини є вишиванка, і на великі свята вони завжди одягають їх.

Хоча на вулиці було холодно, дітки не побоялись зняти верхній одяг

Навіть дощ не завадив святу

Наталя Гарматюк та Анастасія Кравчук.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую