ye-logo.v1.2

У Хмельницькому показали досягнення науковців зі всієї області

Суспільство 2037
На виставці представили новітні технології
На виставці представили новітні технології. Фото: автора

Серед винаходів – вітроенергетична установка і робот маніпулятор.

 У Хмельницькому сьогодні, 21 травня, відкрилась виставка «Наукові досягнення Хмельниччини», приурочена до Дня науки. Подоляни презентували наукові проекти, інноваційні розробки, винаходи.

«Відзначаємо сьогодні День науки, це свято людей неординарних, творчих. Саме наукові здобутки можуть забезпечити інноваційний розвиток держави. На виставці представлено 12 наукових організацій. Серед цікавих розробок – безпроводова передача електроенергії, побутова вітроенергетична установка. Представлені і розробки молодих вчених, науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС та інші», - розповідає заступник директора Хмельницького державного центру науки, інновацій та інформатизації Володимир Кулик.

Насіння 15 культур, 45 різних сортів та різноманітні довідкові матеріали представила на виставці Хмельницька державна сільськогосподарська дослідна станція інституту кормів та сільського господарства Поділля.

Показали і розробки у галузі сільського господарства

«Ми працюємо для потреб регіону, вирощуємо високорепродуктивне насіння. Ці культури адаптовані безпосередньо до нашого регіону і за таких кліматичних умов дають найкращу продуктивність. Працюємо ми з невеликими фермерськими господарствами, попит на насіння є. Займаємось і картоплею: маємо близько 40 сортів», - говорить заступник директора Наталія Паюк.

Хмельницький державний центр науки, інновацій та інформатизації представив побутову – вітроенергетичну установку з вертикальною віссю обертання вітродвигуна. Проста конструкція забезпечує кращі технічні, економічні та експлуатаційні показники, порівняно з вже існуючими установками. Окрім того, не шкодить навколишньому середовищу.

Макет побутової вітроенергетичної установки

Зауважимо, що вчора, 20 травня, нагородили переможців обласного конкурсу науково-дослідних робіт (НДР). Цьогоріч учасниками були 65 науковців, що більше, ніж у попередні роки. Всього надійшло 30 робіт у п’яти номінаціях.

Представили свої роботи і студенти

Науковці вміють розпізнавати фальшиві гроші

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую