ye-logo.v1.2

День народження Кам’янця відгуляли з танцями, виставами і 100-кілограмовим тортом

Суспільство 3734
На День народження Кам
На День народження Кам'янця спекли величезний торт. Фото: автора

А ще на День міста насмажили 3 тисячі ковбасок.

 У Кам’янці-Подільському відзначили день народження міста. З нагоди свята відкрили Європейський сквер, а потім безкоштовно пригощали всіх охочих смаженими на величезній пательні ковбасками та тортом, який спекли спеціально на іменини Квітки на камені.

Смаколик заважив 112 кілограмів, проте незважаючи на його розміри та масу, за хвилин двадцять торт роздали повністю. Кам’янчанин Віктор Кулько, який займався випічкою, розповів, що на виготовлення смаколика знадобилося 40 кілограмів борошна, 40 кілограмів вершків, 2 кілограми черешень, 2 ящики масла.

“Уже стало традицією пригощати камянчан та гостей міста чимось смачненьким. Минулого року це був пиріг у вигляді фортеці, цьогоріч - торт із логотипом міста та надписом “ Кам’янець вражає”, - каже Віктор Кулько. Першими посмакували тортом гості, які приїхали на святкування до Кам’янця – учасники делегацій з Польщі, Литви, Латвії, Хорватії, Азербайджану, Луцька, Умані, Вінниці, Бахмута, Хмельницького, Тернополя. Найбільш чисельною стала Польща, з якої завітали представники семи міст – Ченстохови, Глогівського Повіту, Перемишля, Кракова, Тарнаво Пудгурне, Глогува та Завєрче. Не шкодували смачної випічки і всім охочим.

Святковий торт вагою у 112 кілограмів з'ли за 20 хвилин

“Смачний торт, але забагато крему. Та дівчатам, які полюбляють солодке, мабуть, якраз добре”, - розповідає гостя з Вінниці Наталія Гоцак.

Усі радо ласували іменинним тортом

У місті над Смотричем пригощали не лише тортом, а й ковбасками

Надзвичайно велика черга вистроїлася і за ковбасками, яких насмажили 3 тисячі. Там навіть не соромилися штовхати один одного, аби якнайшвидше першими їх скуштувати.

Святкова хода з нагоди Дня міста

Юні кам'янчани дарували свої посмішки гостям міста

Уже традиційно в рамках дня міста відбувається фестиваль повітроплавання “Кубок Поділля”. Цього разу до Кам’янця завітали п'ятнадцять екіпажів. І як поділився новиною Президент Федерації повітроплавання України В’ячеслав Гардашник, прийнято рішення, що Чемпіонат України з повітороплавання-2016, який відбуватиметься в жовтні, пройде саме в Кам’янці.

Традиційно місто над Смотричем зустрічає повітроплавців

У День народження свого міста кам’янчани танцювали, співали, демонстрували свої таланти та просто дарували свої позитивні емоції всім, хто завітав на святкування. Закликали дарувати добро і учасники Київського академічного драматичного театру на Подолі в рамках благодійної акції “Лови хвилю благодійності”.

Благодійна вистава Київського театру на Подолі "Осінь у Вероні, або правдива Історія Ромео і Джульєтти"

Як розповідає режисер-постановник, народний артист України Віталій Малахов: “Ми розпочинаємо серію вистав, і стартує цей флешмоб у Кам’янці, аби звернути увагу благодійників на проблеми, які потребують допомоги. Театр на Подолі потребував великого ремонту, і знайшовся благодійник, який вкладає мільйони гривень в те, щоб наш театр жив. Ми повірили в допомогу – нам її дали, тому хочемо звернути увагу всіх небідних людей через нашу культуру на те, щоб вони допомагали тим, хто потребує того. Наступні міста, які ми відвідаємо найближчим часом – Львів та Вінниця”.

Кам'янчани святкують День міста гучно та весело

Окрім уже названих гостей, які завітали до Кам’янця, приїхала до міста над Смотричем із сольним концертом і заслужена артистка України Тетяна Піскарьова, яка завершила програму святкувань.

Відомий в Україні та за її межами танцювальний колектив "Апельсин"

Маленькі таланти древнього Кам'янця

Завітали на виставу до фортеці десятки жителів міста та туристи


Ввечері запалювала публіку Тетяна Піскарьова

Ірина КУЗНЄЦОВА

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую