ye-logo.v1.2

Театр Старицького запрошує на драму на грані реальності

Афіша 2704

П'єса написана місцевою авторкою, розповідає про проблеми наркозалежної молоді

Наприкінці сезону обласний академічний музично-драматичний театр імені М. Старицького потішить хмельничан ще однією прем'єрою — драмою на грані реальності «Втеча з майбутнього». Це вистава, створена молоддю для молоді, яка розповідає про її проблеми, в першу чергу, із наркотиками.
«Ми розуміємо, що молоді не буде цікаво, якщо ми будемо розповідати зі сцени, що наркотики – це погано. А тому ми просто хочемо показати усе так, як є. Без жодних прикрас, не згладжуючи гострі кути, але без жодного моралізаторства. Це має бути дзеркало, в якому хтось побачить себе», – розповідає режисер Даніїл Саричев. До речі, у минулому році, закінчивши Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого, свою першу серйозну виставу Даніїл поставив у Хмельницькому.


Даніїл Саричев обіцяє, що не буде читати молоді моралі.

За словами режисера, «Втеча з майбутнього» – це суто хмельницький проект. По-перше, п'єсу написала хмельничанка Марина Бортник-Гулевата, яка керує літературно-драматичною частиною у театрі Старицького. По-друге, музичне оформлення до вистави створили місцеві музиканти Андрій Шамрай та Володимир Бойко.


«Моя мета: показати інший бік того життя, яке підліткам видається таким привабливим, показати, що самостійність – це ще й відповідальність, – розповідає авторка п'єси Марина Бортник-Гулевата. – «Втеча з майбутнього» – це соціальний проект. Під час підготовки ми консультувалися із поліцією, наркологами, спілкувалися із колишніми наркозалежними. До речі, багато із них говорять, що 80% вини у тому, що дитина обирає такий шлях, лежить на батьках. А тому і їм варто задуматися над ситуацією у родині, в певний момент підтримати свою дитину».


У виставі задіяні молоді актори, зокрема, Роман Падура, Юлія Кузнєцова, Тарас Юрковській, Наталя Дяченко та Борис Ковальський. За задумом авторки, у п'єсі немає однієї головної ролі, усі герої рівнозначні. До речі, щоб бути ближчими до глядача, актори говоритимуть на сленгу та поводитимуться відповідним чином.


Марина Бортник-Гулевата написала п'єсу спеціально для постановки у театрі Старицького.

Прем'єра вистави «Втеча з майбутнього» відбудеться 29 травня у театрі імені М. Старицького (вул. Соборна, 60). Початок о 18.30, квитки – 30-80 грн.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую