ye-logo.v1.2

«Хмельницькобленерго» через тендер купує чотири авто за понад два мільйони гривень

Суспільство 4488
В Хмельницькобленерго кажуть, що купити УАЗи нині проблематично, а тому, купивши кросовер, на ньому мають їздити аварійні бригади
В Хмельницькобленерго кажуть, що купити УАЗи нині проблематично, а тому, купивши кросовер, на ньому мають їздити аварійні бригади. Фото: автора

Автомобілі пасажирські. Один із яких – кросовер - щось середнє між легковим автомобілем і позашляховиком.

Два лоти, чотири автомобілі й один переможець. ПАТ «Хмельницькобленерго», понад 70% акцій якого належить державі, найближчим часом може отримати чотири автівок, за які заплатять понад два мільйони гривень.

Ще в лютому місяці енергетики оголосили про процедуру закупівлі товарів – двох лотів. Перший лот – три автівки «Fiat»: Nuovo Doblo, New Doblo MY2015 та Doblo Combi. Або ж еквівалент. Другий лот - автомобіль «Skoda Octavia A7» або еквівалент.

Торги провели, переможця визначили, автомобілі змінили. За право продати автівки «Хмельницькобленерго» змагалися лише дві фірми. Обидві зі Львівщини – «Капітель Львів» зі Львова та «Автовир» з Новояворівська. Саме останнє приватне підприємство перемогло в тендері й вже 19 травня з ним було укладено угоду. Сума угоди – понад 2,2 мільйони гривень.

У плані річних закупівель обленерго зазначена сума 1,95 мільйона гривень, а не понад 2,2 мільйони.

Мабуть, купити чотири автомобілі за таку суму – недорого. До того ж, за підсумками торгів, мають придбати трохи інші моделі. Три «Фіати», а саме Nuovo Doblo Combi, Nuovo Doblo Combi Maxi та Nuovo Doblo Panorama обійдуться в 1 518 944,28 гривні. Найдорожча з них – мінівен Panorama – майже 590 тисяч.

Натомість лот №2… мала бути седан «Skoda Octavia A7», а буде кросовер (хтось такі автівки називає «паркетником», хтось - джипом) «KIA SPORTAGE COMFORT» за 601 055 гривень та 72 копійки. Враховуючи технічні характеристики автомобілю з лоту №2 – це має бути авто з бензиновим двигуном 1,6 кубічних сантиметри. Подібний до техвимог кросовер «KIA SPORTAGE COMFORT» в одному представників «KIA» у Львові можна купити за 511 тисяч гривень. Утім, ця ж фірма не приймала участі в тендері, а тому хмельничани задовільнилися ціною, яку запропонувало ПП «Автовир». Нічого протизаконного.

Але для чого ПАТ «Хмельницькобленерго» ці автомобілі? Особливо низькополий кросовер «КІА»? «Є інвестиційна програма і, наскільки я зрозумів, «SPORTAGE» потрібен для виїздів бригад. Нині ж «УАЗи» купити в Україні нереально», - прокоментував журналісту «Є» виконуючий обов’язки начальника відділу матеріально-технічного постачання ПАТ «Хмельницькобленерго», секретар комітету з конкурсних торгів Руслан Стасюк.

Примітно, що в річному плані закупівель, який оприлюднений на сайті ПАТ «Хмельницькобленерго», запланована купівля автомобілів на суму 1 951 848 гривень. У самій інвестиційні програмі значаться три «Фіати» та одна «Шкода». Якщо «Фіати» мали б бути по ціні 433 тисячі гривень, то «Шкода» - трохи дорожча за 401 тисячу гривень.

Купівля чотирьох авто передбачена інвестиційною програмою.

Та… є проект інвестпрограми, скорегований 17 травня цього року. Проект - слово, яке означає, що ще не затверджений документ.

Проект корегування програми від 17 травня 2016 року.

Ним пропонується збільшити видатки на купівлю «Шкоди» на 120 тисяч гривень. Отже, купити «Шкоду» або аналог за 522,32 тисячі гривень, тоді як уже підписали угоду на придбання «КІА» за понад 601 тисячу гривень.

Зазначимо, що згідно тендерної документації, ПП «Автовир», засновником якого є львів’янка Ірина Зуєва, має доставити усі автомобілі до Хмельницького до кінця цього року.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую