ye-logo.v1.2

Відомі артисти виступили у Хмельницькому, щоб зібрати кошти на реанімобіль у зону АТО

Суспільство 3667

Арсен Мірзоян, Христина Панасюк, гурти “Stanza “, ”Шабля” допомагали волонтерам назбирати грошей на спецтранспорт для передової.

 Стадіон «Поділля» зібрав учора, 27 травня, десятки відомих виконавців і сотні хмельничан. Усіх небайдужих об’єднав благодійний концерт, кошти з якого мають витратити на реанімобіль у зону АТО. Як зазначають волонтери, спецтранспорт планують придбати за кордоном, орієнтовна ціна — від 18 тисяч євро.

«Концерт приурочений Дню прикордонника. Збираємо кошти на реанімобіль, який має слугувати для військових на передовій. Це вартісна покупка, для того, щоб зібрати потрібні кошти, виступають відомі виконавці, які теж є волонтерами. Допомагають і спонсори», - розповіла активістка організації "Автомайдан-Хмельниччина" Вікторія Середюк.

Як зауважує учасник громадської організації Мистецька сотня "Гайдамаки" Назарій Поляков, аби організувати такий грандіозний концерт, об’єдналося багато волонтерів, які спільними зусиллями намагаються придбати вартісну і потрібну техніку на передову. За його словами, десятки виконавців дарували свої виступи, щоб допомогти бійцям АТО. На сцені виступали Арсен Мірзоян, гурти “Stanza “, ”Шабля”, “Кайрос”, “Периферія”, співаки «Мистецької сотні «Гайдамаки», Христина Панасюк та юний волонтер Артем Харченко. Показовий виступ здійснили і військовослужбовці 8 полку спеціального призначення.

Концерт зібрав сотні глядачів, серед яких багато прикордонників

«У нашій країні відбуваються такі речі, що кожен вирішує для себе, чи буде він щось робити чи ні. У нас специфічна робота, як заїжджаємо до війська, програму виконую з такою солдатською лексикою, ненормативною трохи. Стикаємось з тим, що легше вірити тому, що бачиш на власні очі. Влада повинна усвідомити, що відбувається. Волонтери вигадують, а політики роблять кар’єру. Хтось піариться, а нам потрібен результат, от реанімобіль і залишиться», - говорить Арсен Мірзоян.

Для учасників АТО вхід безкоштовний

«Я почав виступати для військових, бо відчув, що маю помагати своїй країні, своїй армії, - говорить юний волонтер Артем Харченко. – Я дуже люблю Україну, не хочу, щоб вона розділилась. Я їжджу по шпиталях, і травмовані бійці дякують за підтримку. Хочу побажати їм побільше здоров’я, адже інше – то дрібниці».

Артем Харченко, хоч і сам потребує допомоги, виступив для бійців

Сотні хмельничан прийшли на концерт, щоб допомогти захисникам. Було серед глядачів і багато прикордонників, які відзначають 28 травня професійне свято.

Марина Українець під час виступу танцювала з глядачем

«Ми прийшли всією сім’єю на цей благодійний концерт. Вирішили і музику послухати, і маленьку часточку допомоги внести нашим військовим, наскільки це можливо», - каже Юрій Літвінчук.

Для хмеьничан співали учасники Мистецької сотні "Гайдамаки"

Неподалік сцени роздавали справжню солдатську кашу, а волонтери при вході збирали гроші в скриньки. Завітав на концерт і міський голова, представники обласної влади і депутати. Загалом організатори задоволені, хоч і відмітили, що очікували побачити більше глядачів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую