ye-logo.v1.2

Велодень у Хмельницькому: чиновники, артисти, спортсмени і любителі крутили педалі й отримували призи

Суспільство 4104

Вулицями міста промчалась довжелезна колона велосипедистів.

У Хмельницькому сьогодні, 29 травня, наймасштабніший велопарад року “Велодень 2016” зібрав сотні учасників. За підрахунками організаторів ще до старту, готувалися до заїзду близько 500 велосипедистів, серед яких міський голова, його заступники і начальники управлінь, відомі музиканти і громадські активісти.

«Цього року ми вирішили змістити вік учасників, щоб участь могли взяти і зовсім маленькі дітки. Багато конкурсів саме для них, - розповідає координатор заходу Сергій Петрович. – Ми хочемо, щоб згуртувалась велогромада міста, влада нас почула і почала розбудовувати інфраструктуру. Адже в Хмельницькому є близько 7 тисяч велосипедистів. У нашому місті багато широких проспектів, багато зелених зон і парків, тому їздити є де. Якщо порахувати кількість велосипедистів до усього населення, то мабуть, Хмельницький – це «найвелосипедніше» місто України.

Велосипедисти зібрались біля кінотеатру імені Т.Шевченка. Прийшли цілими велосім’ями. З сином та племінницею на велопробіг завітав і міський голова Олександр Симчишин. Посадовець каже, що на двоколісному їздить рідко: разів 5-6 на рік. Разом з тим зізнається, що велосипед – це основний засіб пересування у юності і в дитинстві.

Міський голова з сином і племінницею

«Я вдруге долучаюсь до Велодня, вперше це було два роки тому. Звичайно, популяризуючи велорух у місті, маючи окремого радника з питань розвитку велоруху, було б гріх не взяти участь у такому масовому заході. Для мене, головна мета – це популяризація здорового способу життя і привернення уваги до необхідності розвитку велоінфраструктури», - говорить Олександр Симчишин.

Серед учасників дівчата і маленькі діти

Приєднались до колони не тільки велолюбителі з маленькими дітьми та домашніми тваринками, а й спортсмени, громадські активісти, відомі артисти. За словами фронтмена хмельницького гурту «Stanza» Андрія Журби, їздити на велосипеді насамперед корисно для здоров’я, тому він крутить педалі до 25 кілометрів на день.

Приїхав на велопробіг і відомий музикант Андрій Журба

«Постійно їжджу на велосипеді, не міг пропустити таку подію, якщо я є в місті. Веловипед – це здоров'я насамперед, він мені з дитинства подобається. У мене не дуже дорогий, середньої вартості, але «вбухало» в нього немало, - каже Андрій Журба. – Це точно як на музичному інструменті: можна навчитися грати і на дошці. Але хороший велосипед – це безпека і комфорт».

Дехто взяв на Велодень домашню тваринку

Стартували велосипедисти повільно, але весело. Супроводжували роверистів поліція, швидка, представники Червоного Хреста. Учасники проїхалися вулицями Проскурівською, Старокостянтинівським шосе, Зарічанською, Бандери, Кам'янецькою, Проскурівського підпілля. Фінішували велосипедисти у парку імені М.Чекмана, де на них чекало багато цікавих конкурсів і головний приз – велосипед.

Начальник міського управління освіти теж приїхав 

На Велодень прийшли велосім'ї

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую