ye-logo.v1.2

Канадські військові інструктори вручили саперам у Кам’янці-Подільському міжнародні сертифікати

Суспільство 1790
Канадські інструктори вручили міжнародні сертифікати черговій групі українських саперів
Канадські інструктори вручили міжнародні сертифікати черговій групі українських саперів. Фото: mil.gov.ua/news

У цьому році це вже третій випуск військовослужбовців Центру розмінування.

У Центрі розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України, що у Кам’янці-Подільському, відбувся черговий випуск спеціалістів саперів. Як йдеться на сайті Міноборони, вони під керівництвом канадських інструкторів пройшли курс навчання зі збору доказів й дослідження місця знаходження вибухонебезпечних предметів та знешкодження саморобних вибухових пристроїв.

Як зазначив заступник начальника Центру підполковник Олег Гаврилюк, у цьому році це вже третій випуск військовослужбовців Центру розмінування, яких підготували канадські інструктори. За стандартами НАТО підготовлено 89 фахівців із виявлення, знищення, знешкодження, саморобних вибухових пристроїв.

«Цей курс було організовано з метою сприяти у вдосконаленні ефективності застосування та живучості на полі бою. Це дуже важливо і може врятувати не тільки ваше життя, а й життя інших людей», — підкреслив, звертаючись до випускників, командир Об’єднаної тактичної групи ЗС Канади в Україні підполковник Тімоті Арсену і закликав українських військовослужбовців, які повертаються в зону АТО, зважати на власну безпеку.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую