ye-logo.v1.2

Укрзалізниця пустить на фестиваль «RESPUBLICA» додаткові потяги

Культура 2779
Фото: travel.creature.biz.ua

Про це організатори фестивалю домовилися на початку травня із представниками Укрзалізниці.

Організатори найбільших українських фестивалів таких як Respublica FEST (Кам’янець-Подільський), Z-Games (Одеса), Бандерштат (Луцьк), Atlas Weekend (Київ) та інші зустрілися з представниками Укрзалізниці  (УЗ) і домовилися про те, що перевізник забезпечить додаткові потяги, або вагони у ті міста, де проходитимуть фестивалі. Це стане можливим, якщо квитки на потяги, які курсують у дні та до місця проведення того, чи іншого фестивалю, будуть продані і буде потреба у додаткових вагонах.

За словами директора фестивалю Андрія Захарка, більше відомого як Андрій Зоїн, багато людей, які хочуть приїхати на фестиваль, не можуть, бо немає чим доїхати, не вистачає квитків на потяг. «Ми попросили, щоб під час фестивалю, до місця його проведення, пустили ще кілька додаткових потягів, або вагонів. Представники Укрзалізниці нам відповіли, якщо вони побачать, що квитків на потяги у наш бік уже немає, то будуть пускати додаткові» – каже Андрій Зоїн.

Він переконаний, що квитків таки не буде. Каже, як тільки УЗ, за 45 днів, відкриває продаж квитків, їх розкуповують, як гарячі пиріжки. Така ситуація уже кілька років. Додатково Андрій попросив пустити ще й електричку з Хмельницького до Кам’янця-Подільського під час фестивалю.

«Проблема з транспортом існує уже з другого року проведення фестивалю. Щороку, для того, щоб допомогти учасникам фестивалю із проїздом, ми домовляємося з авто перевізниками, замовляємо автобуси і так далі», – зазначає Андрій.

За його словами, на першому фестивалі, який відбувся у 2010 році, було майже дві тисячі людей, а на минулого року – 5-7 тисяч. Потяг, який курсує з Києва до Кам’янця-Подільського перевозить 500 людей. Плюс, ще невелика кількість – це місцеві люди, та приїжджі з найближчих міст. А решта, це туристи, які добираються до Кам’янця з усіх куточків України. Зараз до Кам’янця-Подільського курсує щоденно одна електричка і через день – потяг.

Квитків на потяги під час проведення фестивалю RESPUBLICA не вистачає ось уже чотири роки,

переконує Андрій Зоїн. Фото зі сторінки фестивалю у соцмережах.  

«Попередньо нам сказали, що дійсно, якщо будуть бачити, що потяги заповнені, дадуть додатково. Але ми вже, тільки у самому Києві, продали понад тисячу квитків, а це означає, що тих п’ятсот місць, які є у потязі, вже буде мало», – каже Андрій.

Найбільше квитків на Республіку продають щороку у Києві, Львові, Луцьку. А як доїхати з цих та інших міст, можна подивитися на сайті фестивалю.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую