ye-logo.v1.2

У Хмельницькому художники і поліцейські розмалювали стіну в центрі реабілітації дітей

Суспільство 4105

В дитячому закладі з'явилися герої мультиків і звірята.

Сьогодні, 1 червня, у перший день літа та День захисту дітей поліцейські разом із художниками завершили розмальовувати стіну в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей “Подолянчик”, що у Хмельницькому.

“Мені подзвонили із кримінальної виконавчої служби і запропонували спільний проект — розмалювати стіну, - розповідає керівник МГО «Територія» Андрій Зоін. Щороку поліцейські роблять дітлахам якісь презенти, у цьому захотіли чогось цікавішого. Три дні ми розмальовували стіну. Спеціально залишали якісь місця нерозфарбованими, щоб це зробити разом із дітьми”.

Спочатку команда Андрія запропонувала свою ідею малюнків. Потім учителі показали її дітям, і виявилось, що не вистачало українського прапора та деяких мультиплікаційних героїв. 

“Можна сказати, що ескіз був спільний. Усі фарби та балончики дали працівники кримінально-виконавчої служби. Спочатку ми стіну поґрунтували, потім зафарбували білою фарбою і почали малювати. Фарба водостійка, і якщо стіна не впаде, то стоятиме років сім. Загалом пішло приблизно 20 аерозольних балончиків та 50 літрів фарби”, - додає Андрій Зоін.

На стіні з'явилися герої мультфільмів

“Цей заклад є нам підшефний, і традиційно ми тут святкуємо День захисту дітей, - розповідає очільник поліції області Микола Семенишин. - Регулярно опікуємось дітками, які позбавлені батьківського піклування. Робимо все для того, щоб вони відчували турботу держави і підростали патріотами. Сьогодні з малечею ми будемо танцювати, малювати, веселитись”.

Для дітей залишили кілька недомальваних героїв

Виконувач обов'язків директора центру Григорій Черпіта розповідає, що має 39 вихованців, віком від 3 до 18 років. Це дітки, які потрапили у складні життєві обставини. У 2016 навчальному закладі є 4 випускники-дев'ятикласники, ходили вони у ЗОШ №19.

Малювали фарбами і трафаретами

“Поліція співпрацює з нами вже більше десяти років. Задум розмалювати цегляну стіну був давно, але все не вистачало коштів. Три дні художники над нею працювали, сьогодні до них долучаються діти, і ми фінішуємо. Малеча разом із вихователями підготували для друзів-поліцейських та художників святковий концерт.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую