ye-logo.v1.2

Антимонопольники зобов’язали переглянути оренду торговельних місць на славутському ринку

Економіка 1877
Підприємці, які працюють на славутському ринку, схоже, мають платити менше за свої контейнери
Підприємці, які працюють на славутському ринку, схоже, мають платити менше за свої контейнери. Фото: slavuta.ucoz.ru

Кажуть, підприємство, якому належить ринок, завищило ціни.

Товариство «Універсалінвестцентр» встановило необґрунтовану вартість комплексних послуг з надання торгівельних місць для реалізації продовольчих та непродовольчих товарів на ринку в Славуті. Про це повідомляє прсе-служба обласного відділення Антимонопольного комітету.

Так, за повідомленням анти монопольників, середньомісячна сума витрат за статтями калькуляції у 2015 році не відповідала фактичним витратам товариства при наданні зазначених послуг. Крім того, при розрахунку калькуляції вартості торгових місць товариство використовувало середню завантаженість ринку у розмірі 671 торгових місць, хоча фактична середня завантаженість у 2014 році складала 706, а за 9 місяців 2015 року - 681 торгових місць. «Такий підхід до формування вартості комплексних послуг з надання торгівельних місць для реалізації продовольчих та непродовольчих товарів на ринку -  без економічного обґрунтування основних складових витрат вартості - призвів до безпідставного збільшення вартості цих послуг. Для прикладу, вартість торгових місць під контейнерами була завищена на 0,90 грн. за 1 торгове місце в день», - повідомляють в АМКУ.

Відділення зобов’язало товариство усунути порушення законодавства про захист економічної конкуренції. А також оштрафувало «Універсалінвестцентр» на 10 692 гривні.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую