ye-logo.v1.2

Головний реформатор Яцковський очолив Агенцію регіонального розвитку

Економіка 3975
Сергій Яцковський - директор агенції регіонального розвитку області.
Сергій Яцковський - директор агенції регіонального розвитку області.

Сергій Яцковський, який ось уже другий рік очолює офіс реформ, тепер навчатиме громади як знаходити, залучати і працювати з інвесторами.

Сьогодні питання створення Агенції регіонального розвитку області нарешті дійшло до логічного, в організаційному плані, завершення.

Директора, голову наглядової ради та, власне, й саму наглядову ради обрали сьогодні 8 червня. Однак формально процедура реєстрації відбудеться у Києві на наступному тижні.

До наглядової ради увійшли від обласної ради Артур Фрідман, від торгово-промислової палати Наталя Бєлякова, від вишів Олег Омельчук та Станісла Руденко, від облдержадміністрації Неля Шпулак, від асоціації об’єднаних територіальних громад Інна Абдулкадирова, від фонду «Зміцнення громад» Тетяна Василик.

Артура Фрідмана обрали головою наглядової ради, Наталю Бєлякову – секретарем, а голова, у свою чергу, запропонував кандидатуру Сергія Яцковського на посаду директора. Члени ради його підтримали, а Сергій Віталійович задекларував, що у задачі агентства входитиме допомога громадам у розвитку.

«Агенція займатиметься не пошуком інвесторів для громад, а розвиватиме їхню спроможність щодо розвитку територій, залучення інвестицій, створення умов для потенційних інвесторів. Також буде проводити інформаційний, консультаційний та юридичний супровід усіх цих процесів. Насправді, це не буде формат: ось вам інвестор працюйте з ним. Тому що на всі громади інвестора не знайдеш, а це буде допомога громадам, навчання як і де самому знайти інвесторів», – пояснює Сергій Яцковський.

«Наша область має чим пишатися. Гарні показники маємо не лише в аграрному секторі, а й в інших галузях. Основними завданнями Агенції регіонального розвитку буде – навчити громади мислити і діяти ефективно та стратегічно», – зазначив Михайло Загородний під час наради. .

Про структуру агенції говорити поки що рано, каже новообраний директор, бо має пройти процедура реєстрації і всі інші процедури. Однак вже зараз відомо, що вимоги до бажаючих працювати на розвиток області саме під егідою агеції, будуть суворі, найперше – вміння керувати процесами, а не лише виконувати накази.

До речі, подібні агенції існують чи не у всіх країнах світу. До прикладу, в Англії вони є у всіх графствах, в Хорватії – у кожній області. А ось Польща пішла іншим шляхом, вони мають багато таких агенцій, а органи місцевого самоврядування можуть обирати з ким їм краще працювати.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую