ye-logo.v1.2

Піснями і танцями у Хмельницькому представили частинку Грузії

Культура 2595
Гурт виступив у Хмельницькому
Гурт виступив у Хмельницькому. Фото: автора

Хмельничани познайомились з народним мистецтвом і культурою країни.

У Хмельницькому вчора, 9 червня, у міському будинку культури виступав ансамбль грузинської традиційної музики “Іалоні”. Хмельничанам представили багату і старовинну культуру Грузії, пісенні композиції її регіонів.

Ансамбль заснований на базі церковного хору. Його учасники займаються вивченням і популяризацію грузинських народних пісень. «Ialoni» активно бере участь у традиційних музичних виставах у Грузії, а в Хмельницькому гурт презентував народні сільські пісні, робітничі і релігійного змісту.

Розпочався концерт з виконання церковних пісень, гурт виконував народні композиції Східної і Західної Грузії — регіонів однієї країни, які відрізняються традиціями і культурою. Жінки співали різдвяні пісні, водили хороводи і грали на народних інструментах. Подивитися концерт грузинської традиційної музики прийшли хмельничани різного віку.

«Ialoni» активно бере участь у традиційних музичних виставах у Грузії

“Я в захваті від Грузії і від культури цієї країни. Кілька разів була там, і дуже зраділа, що зможу знову начебто перенестися туди, просто побувавши на концерті, - каже хмельничанка Вікторія Чупрова. - Ансамбль виступає чудово, а костюми жінок ще більше передають оригінальність традицій цього народу”.

Ансамбль не тільки співав, а й танцював на сцені

Як зазначили самі учасники гурту “Іалоні”, готуючи програму виступів, вони спеціально працювали з філологами, вивчали архіви народної творчості.

Нині хор співає в церкві Вахтанга Горгасалі в Тбілісі

Нагадаємо, Хмельницький з 10 по 12 червня прийматиме І Міжнародний етнофестиваль «Ладовиці». Хмельничани та гості міста зможуть познайомитися з різними національними темпераментами, ментальністю та фольклором.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую