ye-logo.v1.2

Іноземці створюватимуть на території області сучасну психіатричну лікарню

Суспільство 2064
Впровадження цього проекту буде одним із пунктів реформування галузі охорони здоров’я Хмельниччини
Впровадження цього проекту буде одним із пунктів реформування галузі охорони здоров’я Хмельниччини. Фото: vezha.org

Вони готові допомогти фінансуванням, програмним забезпеченням та навчанням медичного персоналу.

 На Хмельниччині іноземці реалізовуватимуть пілотний проект зі створення сучасної судово-психіатричної установи. Про це говорили в обласній раді вчора, 9 червня, під час зустрічі з міжнародними експертами з Нідерландів, Литви та Великобританії.

«Ключові напрямки пілотного проекту: опікування психологічним здоров’ям осіб, які знаходяться в установах пенітенціарної служби, інтернатних закладах, покращення умов лікування в судово-психіатричних установах до рівня сучасних, дотримання прав людини в системі психіатрії, що має бути на першому місці», - зазначили в прес-службі обласної ради.

Один з іноземних гостей Роберт ван Ворен поінформував, що ідею пілотного проекту щодо створення сучасної судово-психіатричної установи можна буде у подальшому запровадити в усіх регіонах України. На його переконання, успішна реалізація такого проекту може докорінно змінити усю систему психіатрії в Україні, яка досі зберігає чимало пережитків колишньої радянської системи.

Зі свого боку іноземці готові допомогти фінансуванням, програмним забезпеченням та навчанням медичного персоналу. Зі сторони України – зобов’язання на проведення реконструкцій  медичних закладів. У результаті ефективного втілення проекту – пацієнти і медичний персонал матимуть відповідно сучасні умови лікування та роботи.

Голова обласної ради Михайло Загородний запропонував для втілення проекту Хмельницьку обласну психіатричну лікарню № 1, де достатньо високий рівень лікування та кваліфікований медичний персонал.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую