ye-logo.v1.2

Безкоштовний Wі-Fі у Хмельницькому: де шукати?

Суспільство 6443
А ви знаєте, де безкоштовний інтернет?
А ви знаєте, де безкоштовний інтернет?. Фото: svit-world.kiev.ua

Ми нарахували більше 10 місць, де можна вільно приєднатися до мережі.

 Хмельницький став одним із перших міст України, де запрацював 3G зв'язок. Хоч хмельничани вже спробували його в дії, однак для більшості він не по кишені. Альтернативою може стати безкоштовний Wi-Fi, та мало кому відомо, де інтернет є у вільному доступі.

Ще 19 січня цього року хмельничани зареєстрували петицію до міської влади “Створення мережі Wi-Fi”. Вона набрала 296 із 500 необхідних підписів. Автор пропонує створити точки доступу в найбільш відвідуваних місцях: вул.Проскурівська, сквери імені Шевченка, імені Франка, парк імені Чекмана.

”Чому б не створити в місті мережу безкоштовних точок доступу Wi-Fi? Але не просто створити, але й підтримувати її в активному стані! Спочатку, можливо, в центрі міста, в перспективі - розгалуження мережі вздовж магістральних вулиць, якими курсує громадський транспорт. Та з часом покриття ширших територій міста”, - йдеться в тексті петиції.

Як розповіли в міській раді, насправді створення мережі Wi-Fi у Хмельницькому — вже у планах. Зараз думають над тим, як би це зробити так, щоб витратити менше коштів і при цьому мати потужне обладнання.

“Під час роботи над Стратегією розвитку міста озвучували ідеї про створення покриття безкоштовним інтернетом, ми вивчаємо це питання, - каже голова інформаційно-аналітичного центру “Хмельницькі ініціативи” Валентина Андріїшина. - Думаємо, яким чином це можна зробити, адже потрібне потужне обладнання і великі кошти. Комерційні структури не зацікавленні надавати покриття безкоштовно”.

Кореспонденти сайту “Є” прогулялися містом, аби з'ясувати, де можна підключитися до інтернету безкоштовно, без жодних паролів. Якщо вам відомі інші точки доступу, будь ласка, пишіть адреси в коментарях.

Перелік громадських місць з безкоштовним бездротовим інтернетом у Хмельницькому:
1. Бібліотека ХНУ (вул. Кам'янецька 110/1 ) - khnu_free
2. Площа біля клубу  “СВ” (вул. Cвободи, 1A ) - SV
3. Сквер “Вічний вогонь” - X-CITY
4. Хмельницька обласна філармонія – Filarmonia941
5. Хмельницька міська рада – khmelnytsky.com
6. Майдан Незалежності – coffeet.org
7. Сквер імені Т. Шевченка - X-CITY
8. “Рукавичка” (вулиця Проскурівська, 18) – Antonovich2014
9. ТЦ “Либідь Плаза” – Intertelekom_ FREE
10. ТЦ “Оазис” – Oazis_FREE
11. Парк імені М.Чекмана – SONECHKO, X-CITY HOTSPOT
12. Зупинка “ХНУ” на вулиці Інститутській — kimnata kavu

Надія Ганчук,
студентка ІІІ курсу Кам'янець-Подільського національного університету імені І. Огієнка

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую