ye-logo.v1.2

Хмельничанин мріє стати Президентом і грати в КВН у школі

Суспільство 2329
Тарас Мохнач – відмінник з другого класу. Йому легко даються знання як з гуманітарних, так і з точних наук.
Тарас Мохнач – відмінник з другого класу. Йому легко даються знання як з гуманітарних, так і з точних наук.. Фото: автора

«Знання – інвестиції у майбутнє», - переконаний школяр із Полонного, який вражає вчителів та однолітків своїми досягненнями в науках .

Тарасу Мохначу, який навчається у десятому класі Полонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7, нещодавно виповнилося 16 років. З другого класу він – відмінник з усіх предметів. Заради п'ятірок Тарасу не доводиться годинами «пріти» над підручниками, знання йому даються легко, причому як з гуманітарних, так і з точних наук.

«До знань, а особливо до математики, мене заохотив дід Віктор. Погано його пам'ятаю, він помер, коли мені було чотири роки. Він працював на заводі, але був дуже розумною людиною, багато знав. Мабуть, я в нього пішов і характером, і здібностями до навчання. Батьки гірше вчилися у школі, але завжди підтримують мене, радіють успіхам та перемогам», – розповідає юний полончанин.

Крім того, що Тарас добре вчиться, він ще й бере участь в олімпіадах та конкурсах, пише робити для Малої академії наук України. Його досягнення за останній рік вражають: хлопець здобув перше місце на обласній олімпіаді з географії (попередньо показавши прекрасні результати у шкільній та районній олімпіадах), третє – з математики, економіки, української мови та літератури. Як переможець обласного туру з географії, полончанин представляв Хмельниччину на всеукраїнському рівні, і йому не вистачило лише кількох балів, щоб посісти призове місце. У дев'ятому класі Тарас також здобув призові місця на кількох олімпіадах, а ще отримав диплом першого ступеня Малої академії наук за дослідницьку роботу з філософії. Зовсім нещодавно відділ освіти, культури, молоді і спорту Полонської міської ради об'єднаної територіальної громади нагородив Тараса за досягнення грамотою та грошовою премією.

Мабуть, кожен учитель хотів би, щоб саме Тарас представляв школу з його предмета на олімпіаді. Однак усі вони з розумінням ставляться до вибору хлопця. Тарас обрав кілька предметів, які йому подобаються чи знадобляться при вступі у виш, і приділяє їм більше уваги. «Якщо намагатися охопити все, толку не буде», – переконаний Тарас, який особливо захоплюється математикою та історією.

«Мрію стати Президентом України», – каже Тарас.

У який навчальний заклад та на який факультет вступати, Тарас ще остаточно не вирішив. Він хоче обрати професію, пов'язану з економікою і фінансами, в його полі зору кілька львівських та київських вишів.

«Економіка, як поєднання математики і географії, дається мені найкраще, а тому і думаю обрати щось пов'язане з нею. Також думав про юриспруденцію, але вчити закони – це нудно, – каже учень. – А історія, можливо, стане моїм хобі».
Розумову діяльність хлопець чергує із фізичною, щоб відпочивати морально та підтримувати власну форму. Він шість років грає у баскетбол (його команда навіть бере участь у чемпіонаті Вищої юнацької баскетбольної ліги), а також займається у спортзалі зі штангами та гантелями.

Тарас не шкодує часу на навчання, адже переконаний, що знання – це інвестиції у майбутнє. Він сподівається, що вони допоможуть здобути гарну професію та достойний рівень життя. На літніх канікулах школяр планує повторювати програму з деяких предметів, яким він менше приділяв уваги під час навчального року, читати книжки, щодня займатися спортом, а в серпні, якщо буде можливість, поїхати у спортивний табір.

Незважаючи на напружений графік, хлопець любить відпочивати, спілкуватися з друзями, грати у комп'ютерні ігри, читати художні книжки, слухати різну музику, а ще – жартувати.

«У десятому класі нас залишилося сім хлопців, ми всі дуже дружні, любимо разом проводити час, а особливо жартувати. Ми жартома кажемо, що безсмертні, адже сміх продовжує життя, а ми сміємося дуже багато, – каже Тарас. – Хочеться, щоб у школі влаштували КВК. Наш клас точно би переміг!»

Тарас Мохнач розвінчує міф, що відмінник – нудний і сумний та весь час сидить за книжками.

«Я – веселий! – каже він. – А ще мрію стати Президентом України. Люди сприймають ці слова більше як жарт. Та я ніби і жартую, але всяке може бути...».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую