ye-logo.v1.2

На Хмельниччині чиновник незаконно звільнив з-під арешту іномарки вартістю понад 90 тисяч гривень

Кримінал 1640
Колишнього державного виконавця визнали винним у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні
Колишнього державного виконавця визнали винним у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні. Фото: iqlaw.com.ua

Власник автівок був боржником банку.

У 2013 році держвиконавець без рішення суду зняв арешт з автомобілів FORD Tranzit та RENAULT Тгаfік. Власник автівок був боржником банку. У прокуратурі кажуть, що діяв держвиконавець в інтересах боржника і під час здійснення виконавчих дій виніс дві завідомо неправдиві постанови.

“Автомобілі підлягали примусовому стягненню на користь державної банківської установи на загальну суму понад 90 тисяч гривень. Одразу після незаконного звільнення транспортних засобів з-під арешту FORD Tranzit, вартістю більше 61 тис. гривень, був реалізований іншій особі, що спричинило невиконання рішення суду та завдало шкоди державному банку”, - повідомляють у прокуратурі області.

Колишнього державного виконавця визнали винним у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні (частина 1 статті 364, частини 1 статті 366 КК України) і призначили покарання у виді 1 року 6 місяців обмеження волі. Також винному забороняється обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків, та штрафом у розмірі 4250 гривень. У прокуратурі кажуть, що від відбування покарання у виді обмеження волі його звільнено із встановленням іспитового строку – 1 рік.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую