ye-logo.v1.2

У Хмельницькому стартували всеукраїнські велозмагання

Спорт 3729

Учасники приїхали з усіх куточків країни.

Сьогодні, 16 червня, в обласному центрі розпочався відкритий чемпіонат України у багатоденній гонці з велосипедного спорту на шосе. Змагатимуться дівчата (15-16 років) та юніорки (17-18 років). Урочисте відкриття гонки розпочалось на головній площі міста. Звідти учасниці поїхали до аеропорту. Саме там буде групова гонка серед дівчата на 50 км та 60 км серед юніорок.

“Загалом участь у гонці візьмуть 15 команд з різних регіонів України. Хмельницький представляє три команди. Також приїхали велосипедисти із Миколаївської, Київської, Рівненської, Львівської та інших областей. Сьогодні дівчата і юніорки їдуть групову гонку 60 і 50 км. Хто переший перетне лінію фінішу - той переміг. В загальному заліку вони їхатимуть ще 3 дні. Тоді визначать переможця особисто і в командному заліку”, - розповідає головний секретар змагань Анастасія Дуб.

Перед відкриттям гонки дівчата відпочивають

Привітати із початком чемпіонату прийшли керівники міста та області. Також на урочистості приїхали і велолюбителі.

“Велоспорт у Хмельницькому досить добре розвивається, - каже головний суддя змагань Михайло Музика. - Ваша область одна із лідерів жіночого велоспорту. Чоловічий трохи слабший. Після церемонії відкриття ми поїдемо в район аеропорту. Вчора була чудова гонка- пролог, на 5 км, дорога відповідала якості змагань. Поліцая і медики нас супроводжували”.

Головний суддя змагань каже, що у Хмельницькому жіночий велоспорт добре розвинений

“Займаюсь велоспортом 3 роки і вже кандидат у майстри спорту, - розповідає 18-річна Софія Савчук із Рівного. - Виборювала неодноразово призові місця на чемпіонатах України. Для мене головне завдання цих змагань - підготуватись до чемпіонату України, який буде у місті Богуславі 6-10 липня і показати гарний результат на цій гонці. Звичайно трохи хвилююсь перед гонкою, але це нормально, налаштовуюсь на позитив”.

Софія Савчук приїхала із Рівного

Спортсменка каже, що в будь-якій гонці потрібно хвилюватись за своє здоров'я, бо велоспорт — травматичний. Каже, що важливо думати про тактику і поведінку в гонці, правильно реагувати на атаку, завжди бути на сторожі.

Переможців визначатимауть і серед команд


 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую