ye-logo.v1.2

У Хмельницькому на одному перехресті збили трьох велосипедистів

Суспільство 4060
Прямо на капотах автівок лежали "збиті" велосипедисти
Прямо на капотах автівок лежали "збиті" велосипедисти. Фото: автора

Так активісти привертали увагу водіїв до наслідків нехтування правил дорожнього руху.

У Хмельницькому сьогодні, 16 червня, на перехресті вулиць Свободи і Проскурівської, сталося одразу три ДТП за участі велосипедистів. Насправді ж, усі аварії — лише художня постановка під назвою “Шолом від дурнів не рятує”. 

Була і кров, і трупи, і поліція. А ще - таблички в рухах водіїв з написами, які саме порушення сталися. Організатори акції вирішили таким чином привернути увагу до нехтування правил дорожнього руху велосипедистами і показати, до яких наслідків це може призвести.

“Ми зобразили три найтиповіші дорожньо-транспортні пригоди за участю велосипедистів. Велорух у Хмельницькому розвивається дуже швидко, тому ми хотіли привернути увагу до безпеки на дорогах. Мені подобається, що акція зацікавила перехожих і ми змогли до них достукатись”, - розповідає заступник голови громадської організації “Фундації регіональних ініціатив” Вадим Кудінов.

Велосипедист порушив правила і опинився під колесами

До акції долучились і патрульні поліцейські та соціальна ініціатива “Хтось не зробить”. За словами правоохоронців, у Хмельницькому ДТП за участі велосипедистів скоріше правило, ніж виняток як з вини водіїв так і роверистів.

Водій запізно увімкнув сигнал повороту

“Цією акцією ми хочемо показати, що може трапитися з тими, хто порушує правила, та що потрібно робити перехожим, які стали свідками такої ДТП. Для нашого міста це дуже актуально”, - каже інспектор патрульної поліції Ілона Табенська.

Велосипедист повернув ліворуч, що заборонено

На думку активістів, одним із найпоширеніших порушень з боку водія є нехтування сигналами повороту, або запізніле їх вмикання. Велосипедистів же організатори закликають не їздити тротуарами, не виїжджати на смугу зустрічного руху і дотримуватись правил.

Дівчина "спливала кров'ю" на капоті

“Це жахливе видовище, я спочатку подумала, що все відбулося насправді. Але дуже дієво, краще таке побачити, ніж просто послухати про правила дорожнього руху”, - говорить хмельничанка Оксана Бабак.

Усі аварії виглядали як справжні

Організатори обіцяють, що подібні акції будуть проводити і надалі, вже за участі пішоходів.

Таке трапляється, якщо водії порушують правила

Чоловік їхав по "зебрі"

 Поліцейські кажуть, що такі аварії для міста не рідкість

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую