ye-logo.v1.2

Варто запам’ятати: Які послуги у медзакладах Хмельницького надаються безкоштовно

Здоров'я 4401
Фото: uapress.info

Йти до лікаря із порожнім гаманцем немає сенсу. Більшість із нас уже до цього звикли і сприймаємо це як належне.

Однак потроху, малесенькими кроками, Хмельницька медицина таки стає безкоштовною. За словами начальника управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Бориса Ткача, перш за все безкоштовно надається невідкладне обслуговування у травмпунктах – це дорослий міський трампункт і дитячий міський травмпункт.

«Безкоштовним є перебування в реанімації протягом трьох перших днів з моменту надходження пацієнта. Лише перших три дні тому, що міський бюджет не здатний повністю забезпечити перебування пацієнтів. Але якщо проходить три дні і родичі пацієнта не з'являються, а він сам у важкому стані, то продовжується виділення коштів на лікування хворого, тільки вже у меншій кількості і лише на деякі препарати лікування. Стосовно невідкладної медичної допомоги, то безкоштовно надається рентгенографія, рентгенівська плівка, бінти, гіпс, усе що потрібно для надання першої допомоги. Але це не стосується тих випадків, коли пацієнт прийшов через декілька днів знову на безкоштовну перев'язку чи рентгенографію, тоді вже треба звертатись до поліклініки», – запевняє Борис Ткач.

Щодо поліклінік, то там ще не всі послуги надаються безкоштовно. На друге півріччя, враховуючи зміни до бюджету, які будуть розглядатися на найближчій сесії Хмельницької міської ради, закладені кошти на безкоштовну рентгенівську плівку в поліклініках. Чи буде так, як планують в управлінні охорони здоров’я, стане відомо наприкінці липня, коли відбудеться сесія.

Надія Ганчук, студентка ІІІ курсу,
Кам'янець-Подільського національного університету імені І. Огієнка.

 

Коментарі:

МРТ КТ Хмельницький 18.05.2017 22:34

https://xn----ttbeqkc.xn--j1amh/ Медичний центр МРТ КТ Ультрадіагностика 0671200165 або 654065

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую