ye-logo.v1.2

У хмельницькому зоокуточку оселилися єнот і кенгуру

Суспільство 7141
Для кенгуру вже звели хатинку, а для єнота тільки будують
Для кенгуру вже звели хатинку, а для єнота тільки будують. Фото: автора

Через кілька тижнів до них приєднаються мавпи.

У парку імені М.Чекмана в Хмельницькому тепер житимуть єнот “Міміно” і кенгуру “Сєня”. Їх сьогодні, 17 червня, привезли до зоокуточка.

Як розповідає власник тварин Сергій Пальохін, кенгуру 3 роки, а єноту — 4 роки. До того, як оселитися в зоокутку, вони жили у нього вдома і виступали в цирку. Чоловік запевняє, що тварини вже народилися в неволі, і на новому місці почуваються добре.

“Кенгуру їсть усе те, що і звичайний кролик. Лише зимою збудуємо для нього теплішу клітку. А єнот витримує і морози, він їсть овочі, сіно, м'ясо треба давати", - пояснює Сергій Пальохін.

Єнот саме зібрався обідати

Нових екзотичних тваринок вже встигли побачити маленькі і дорослі хмельничани. Кенгуру трохи наче переляканий, ховається у кутку і залазить у свою хатинку. А єнот “полоще” в мисці м'ясо, хлюпається. Йому теж саме зводять будиночок. За словами Сергія Пальохіна, через кілька тижнів до них приєднаються мавпи, ще пізніше — леви.

"Сєня" серйозно подивляється на людей

Нагадаємо, хмельницький зоокуток планують розширити і створити справжній міні-зоопарк, де житимуть леви, мавпи, єноти та інші екзотичні тварини. Розташовуватиметься він на території парку імені М.Чекмана, якщо на це виділять землю (близько двох гектарів) і знайдуть необхідні кошти.

Новоселів вже побачили відвідувачі

За словами міського голови Олександра Симчишина, 2 гектари паркової зони для зоопарку - площа дуже попередня, адже все залежатиме від кількості тварин.

“У керівництва парку спільно з громадою виникла ідея розширити існуючий зоокуток. Ідею повністю підтримали, далі втілюємо. Про фінансування з бюджету поки питання не розглядається. Парк - це окремий господарюючий суб'єкт, комунальне підприємство”, - зазначив Олександр Симчишин.

Зараз у зоокутку будують вольєри. Повністю завершити будівництво міні-зоопарку, де мають поселити ще з 50-70 тварин, планують наступного року.

"Міміно" не переставав хлюпатися у воді

Кенгуру ховався у кутку. Фото Наталі Гарматюк

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую